Домашній Зефір Чорниця Апельсин на агар агарі простий рецепт.
Інгредієнти
У сотейник:
150гр пюре
100гр соку апельсина
12гр агару (900)
200гр цукру
50гр інвертного або глюкозного сиропу
Цедра
В діжу:
70гр білка
70гр цукру
Зефір Чорниця Апельсин на агар агарі покроковий рецепт
1. Технологія: заварна. Чорницю розморозити, пробити блендером, за бажанням перетерти. З апельсина зняти цедру і віджати сок.
2. У сотейнику змішати всі підготовлені інгредієнти і варимо сироп чотири хвилини з моменту закипання (ниточки не буде) Паралельно збиваємо до щільного меренгу пика.
3. В готову меренгу тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп і продовжуємо збивати масу ще хвилини три. Перекладаємо масу в кондитерський мішок (у мене насадка 1G).
4. Відсаджуємо зефір і даємо йому дозріти від 12 до 48 годин при кімнатній температурі (все залежить від температури в приміщенні).
5. Після дозрівання склеюємо половинки між собою і обвалюємо в цукровій пудрі. Зберігаємо зефір в герметичному контейнері при кімнатній температуре.
Відео рецепт 👇