Мармуровий гарбузовий кекс

Як смачно зробити простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Іноді приїжджає тато і, при вигляді випічки, «запитує»: тов, а хто ж це пек! І я ось все думаю, що ж він хоче почути? Що це спекла, ну, скажімо, Єва?
Гаразд-гаразд, я все розумію, це він мені дає можливість зайвий раз похвалитися. Відповісти йому «це я пекла, тато», щоб у відповідь почути «молодець, дочка»🧡 Кекс простий, але відмінно підійде для домашнього чаювання. Так що всім піч, хвалити себе самим і приймати похвалу від близьких.

Інгредієнти

250гр гарбузового пюре
250гр борошна
180гр цукру
100 мл рослинного масла
2 яйця
2 ч. л розпушувача
25гр какао
2-3 ст. л молока
щіпка солі
ваніль

Мармуровий гарбузовий кекс покроковий рецепт

1. 🎃 пюре: запекти гарбуз великими шматками, прикривши фольгою при 180с хвилин 40, потім зняти м’якоть з шкірки і розім’яти Гарбузове пюре поєднуємо з яйцями, цукром, сіллю і маслом і добре збити миксером.
2. Додати борошно і розпушувач, заважати до однорідності. Розділити тісто на 2 частини, в одну додати какао і молоко, добре розмішати. Форму змастити маслом і з допомогою двох столових ложок викласти почергово помаранчеве і шоколадне тесто.
3. Випікати в духовці, розігрітій до 170с 40-60 хвилин (залежно від вашої форми), готовність перевіряти зубочисткою, вона повинна виходити сухой.
4. Якщо верхівка сильно рум’яна, а кекс ще не пропікся – накрити листом фольги і продовжити выпекание.