Цитрусовий кекс з грейпфрутом

Друзі мої, не втрачайте мене, мене захопила передноворічна суєта! Піч буду і буду показувати, але тільки коли в мене буде бажання і натхнення! А сьогодні у мене новий кекс! Якщо у вас, випадково, занудьгував грейпфрут, то цей рецепт для вас! Як зробити Цитрусовий кекс з грейпфрутом рецепт простий.

Інгредієнти

на форму 23 *11

180г пшеничного борошна (у мене «Макфа»)
50г житнього борошна («Увелка» обдирне)
60г мигдальної муки
170г тростинного цукру
150г вершкового масла (у мене «Вкуснотеево»)
100г грейпфрутового соку
Цедра одного грейпфрута
3 яйця С0 кімнатної температури
1 ч. л з гіркою розпушувача
1/3 ч. л. кориці
Щіпка солі

Цитрусовий кекс з грейпфрутом покроковий рецепт

1. Розтопити вершкове масло і охолодити до кімнатної температури. Зняти цедру з грейпфрута, розтерти її з цукром і дати постояти 30 хвилин, а з плоду вичавити сік і процідити його. Просіяти сухі інгредієнти. Збити яйця з цукром і цедрою у стійку кремову масу (ручним міксером 10 хв).
2. Ввести до яйця, розтоплене масло і сік грейпфрута. Акуратно, знизу вгору, методом складання все перемішати, зберігаючи легкість маси. Я це роблю великим венчиком.
3. В 2-3 прийоми ввести сухі інгредієнти, так само методом складання. Форму прокласти пергаментом, викласти тісто і випікати при 175-180 град 45-50 хвилин, орієнтуйтеся по вашій духовці! Готовий кекс остудити і посипати цукровою пудрой.