Київський торт з фундуком і кешью

Один з моїх улюблених тортів – Київський торт з фундуком і кешью простий рецепт. Незважаючи на те, що крем масляний, він абсолютно не важкий, а повітряний і легкий! Головне, використовуйте найсмачніше вершкове масло😏

Інгредієнти

Коржі:
Горіхи (кешью і фундук) – 150г
Цукор – 50г
Борошно пшеничне – 45 р
Білки – 200г (від 5-6 яєць)
Цукор – 185м
Ваніль

Крем:
Яйце – 1 шт або всі жовтки від яєць коржа
Цукор – 200 г
Молоко – 150 г
Масло вершкове – 200 г
Ваніль
+ коньяк – 1 ст. л (за бажанням)
какао-порошок – 10 г

Київський торт з фундуком і кешью покроковий рецепт

1. Горіхи підсушити, потім подрібнити, але не в борошно. Додати сюди 50 г цукру і борошно, перемішати. Білки з сіллю і лимонною кислотою збити до піни, потім підсипати цукор за 5-6 разів, кожен раз збивати по 30-40 секунд. Використовуйте дрібнокристалічний цукор. Збивайте меренгу до стійких, жорстких пик.

2. Всипте третину горіхової суміші до меренге і лопаткою акуратно змішайте. Так додайте решту суміш. Довго не вимішуйте, щоб білки не опало. 2 кільця по 24 см (або форми) поставте на пергамент і на деко. Бока зсередини прокладете пергаментом.
3. Перемістіть тісто, розрівняйте. 2-3 ложки тіста викладіть окремо на пергамент, щоб потім прикрасити торт. Випікати одразу 2 форми. Коржі потрібно добре висушити. Це займає 1.30-3 години при 150С. У мене сушилися близько 3 годин в газовій духовці. ⠀ Коржі повинні стати твердими. Але всередині вони будуть рассыпчатыми.

4. Крем:
Змішати в сотейнику яйце, цукор і молоко. Помішуючи, уварити до 82С. Відразу зняти з вогню, додати екстракт і перемішати ще. Перелити через сито в широку ємність і охолодити хвилин 10.

5. Збити м’яке масло до пишноти, додавати потроху заварную основу, збиваючи. Виходить пишний крем. Відокремити 5 л. крему і додати какао, а також ром або коньяк (за бажанням), збити. Відокремте трохи білого крему для украшения.

6. Для збірки на перший корж викладіть білий крем, розрівняти, накрийте другим коржем. Зверху і на боки нанесіть шоколадний крем.

7. Покрийте боки крихтою. Зробіть декор з білого крему. Торт охолодіть 2 години. Перед подачею торт рекомендую дістати за 20 минут.