Шоколадний Торт «Оленя» на Новий Рік

Шоколадний Торт «Оленя» на Новий Рік рецепт простий. Простий в приготуванні і дуже новорічний ☺️

Інгредієнти

У мене роз’ємна форма d18 см

Прикраси з медового печива:
1. Яйце – 1 шт.
2. Цукор – 80 грам
3. Масло вершкове – 50 грам
4. Мед – 15 грам
5. Сода – 1/2 ч. л.
6. Борошно – 160 грам
7. Барвник червоний

Бісквіт:
1. Яйце – 4 шт.
2. Цукор – 120 грам
3. Шоколадна паста – 1 ст. л.
4. Борошно – 100 грам
5. Крохмаль кукурудзяний – 20 грам

Крем:
1. Вершки 33-35% – 150 мл
2. Цукрова пудра – 50 грам
3. Сир сирний – 600 грам
4. Шоколад Гіркий – 80 грам

Додатково:
1. Сироп шоколадний – 150 мл.

Шоколадний Торт «Оленя» на Новий Рік покроковий рецепт

1. Прикраси:
в сотейнику змішуємо яйце, цукор, мед , додаємо вершкове масло і ставимо на плиту – доводимо до кипіння постійно помішуючи.
знімаємо з плити, додаємо соду і перемішуємо ( маса збільшитися в об’ємі).
повністю охолодити масу, потім додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто ( я потім відокремила шматочок тіста і додала червоний барвник – це носик оленя).
тісто прибираємо в целофановый пакет і в холодильник поки робимо бісквіт).
прикраси печемо після бісквіта при t180, деко застеляємо пергаментом, змащуємо трохи рослинним маслом.
тісто розкачуємо товщиною ~ 0,8 див.
вирізаємо ріжки ( я вирізала за формою, роздрукувала зображення), очі та носик.
за бажанням можна прикрасити кондитерської посипкою.
випікаємо в духовці хвилин 5.
тісто більше, ніж потрібно на прикраси, тому із залишків можна зробити печиво (наколюємо виделкою, для прикраси я не накалывала).

2. Бісквіт:
включаємо духовку на t170, дно форми застеляємо пергаментом.
білки відділяємо від жовтків.
білки збиваємо з цукром до міцних піків, потім додаємо по одному жовтку і на мінімальних обертах збиваємо до однорідної маси.
додаємо шоколадну пасту і збиваємо на мінімальних обертах.
просіваємо борошно з крохмалем і лопаткою замішуємо однорідну масу.
перекладаємо тісто в форми, вирівнюємо і випікаємо 40-45 хвилин, готовність перевіряємо дерев’яною зубочисткою.
коли бісквіт готовий, дістаємо його з духовки і кидаємо на стіл з висоти 20 см (піде зайве повітря).
даємо в формі повністю остыть.
3. Крем:
у сотейнику розтоплюємо шоколад з вершків.
в іншій мисці змішуємо міксером сирний сир і цукрову пудру.
потім до творожному сиру додаємо шоколадну масу і перемішуємо міксером до однорідної массы.

4. Збираємо торт:
якщо бісквіт не рівний, з шапочкою, то зрізаємо її.
бісквіт розрізаємо на 2 або 3 коржа.
викладаємо перший бісквіт, сироп, крем (так з усіма коржами).
трохи кремом вирівнюємо торт.
робимо надрізи на бісквіті зверху і ставимо ріжки.
потім за допомогою кондитерської насадки прикрашаємо торт кремом.
ставимо очі, ніс.
прибираємо на ніч на пропитку.