Заварний Торт Карпатка

Заварний Торт Карпатка простий рецепт домашній.

Інгредієнти

Для заварного тесту:
✔️Молоко 100 мл
✔️Вода 100 мл
✔️Вершкове масло 80 г
✔️Щіпка солі
✔️Борошно пшеничне 140 р
✔️Яйця С1 5 шт

Для заварного крему:
✔️Молоко 600 мл
✔️Яйця 2 шт
✔️Цукор 150 г
✔️Крохмаль кукурудзяний 60 р
✔️Вершкове масло (м’яке) 200 г
✔️Ванільний екстракт 1,5 ч. л

Заварний Торт Карпатка покроковий рецепт

1. В сотейнику з товстим дном змішати молоко, воду, сіль, додати вершкове масло. Довести все до кипіння і всипати все борошно. Зменшити вогонь до середнього значення і, не знімаючи сотейник з вогню і, постійно помішуючи довести масу до однорідного стану і гладкого тіста. Підсушити тісто протягом пари хвилин, тісто почне відставати від стінок і дна сотейника.

2. Зняти з вогню, перекласти в чашу і трохи остудити. Ввести по одному яйця, все ретельно перемішуючи або збиваючи міксером. Повинно вийти негусто, але і не рідке тісто. Розділити тісто на 2 рівні частини, розкласти по формах діаметром 20-22 см, я використовувала роз’ємне кільце, зміцнивши дно фольгой.

3. Випікати при 190 градусах 30-35 хвилин. Готовим коржам дати повністю охолонути. Для приготування крему в сотейник влити 400 мл молока із загальної кількості і добре нагріти. Тим часом змішати цукор, яйця, ваніль, добре збити віночком. Додати крохмаль, що залишився молоко і перемешать.

4. В отриману масу тонкою цівкою влити гаряче молоко, постійно помішуючи. Потім всю рідину повернути в сотейник і на повільному вогні зварити крем. Не перестаючи при цьому помішувати. Як тільки з’явилися бульки зняти крем з вогню, перелити в миску, накрити харчовою плівкою в контакт і повністю остудить.

5. М’яке вершкове масло добре збити, потім буквально по ложці додати остиглий крем, збивати до об’єднання інгредієнтів і отримання однорідної маси. Зібрати торт у кільці або в рознімної формі. Спочатку викласти нижній корж, на нього крем і накрити другим коржем. Поставити в холодильник на 2-3 часа.

Відео рецепт 👇