Класичне пісочне тісто для пирога з ягодами

Як зробити класичне пісочне тісто для пирога з ягодами в духовці рецепт простий. На мій погляд, пісочне тісто одне із самих простих у приготуванні.
Є кілька нескладних правил:
✔️Всі інгредієнти повинні бути холодними.
✔️Не варто занадто довго замішувати тісто. Масло можна навіть порізати кубиками і якщо вони не до кінця перетрутся, тісто буде ще більш хрусткими.
✔️Найкраще тісто вимішувати руками. У сучасному світі існує безліч пристосувань для замісу тіста, насадки та ін. Однак, ніхто не відміняв класичний заміс. В даному випадку він більш актуальне.
✔️Пісочне тісто може спокійно полежати пару днів в холодинике. Обов’язково оберніть його харчовою плівкою.

Інгредієнти

350 г борошна
1 ст. л. цукрової пудри
1/4 ч. л. солі
130 г холодного вершкового масла
1 яйце
~50 г охолодженої води
1 ч. л. лимонного соку

Класичне пісочне тісто для пирога з ягодами покроковий рецепт

1. Змішуємо борошно, сіль і цукрову пудру. Вводимо масло і вимішуємо. Тісто має стати розсипчастим. Додаємо яйце, лимонний сік, воду і швидко замішуємо тесто.
2. Якщо тісто сухе, додайте ще води. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник мінімум на 30 минут.
3. Можна зробити з цього тесту пиріг з начинкою або дві галеты.