Печиво курабє на рисовому борошні

Як зробити Печиво кураб’є на рисовому борошні рецепт простий.

Інгредієнти

🔸масло_на_аквафабе – 80 гр
🔸Пудра (!) панелы – 35 гр
🔸Ванільний екстракт – 3 гр
🔸Світлий льон – 5 гр
🔸Гаряча вода – 25 гр
🔸Рисове борошно – 70 гр
В залежності від марки може бути на 5 г менше, ми готували на Чарівниці і Пудове
🔸Кукурудзяна борошно – 40 гр
🔸Розпушувач – 3 гр

🔸Густий джем/варення – 50 гр + кукурудзяний крохмаль – 3 гр

Печиво кураб’є на рисовому борошні покроковий рецепт

1. Подрібніть панелу і льон в кавомолці до стану пудри. Залийте льон гарячою водою, розігрійте духовку до 170 З Підготуйте масло. Якщо воно холодне, то дістаньте масло і залиште при кімнатній температурі на 1 годину. Стабілізована масло кімнатної температури (20-22 С) збийте міксером протягом 5-7 хвилин до повного його розм’якшення. Воно стане світліше, гладким, однорідним, трохи аэрированным
2. Додайте пудру тростинного цукру до размягченному маслу і збивайте 10-15 хв. Періодично зупиняйте процес і збирайте масло зі стінок. Масло збиті, коли посвітлішало на пару тонів, пудра повністю розчинилася, маса стала глянсовою, аерірованной і збільшилася в 1,5 рази Додайте екстракт ванілі у збите масло з цукровою пудрою і збивайте ще 30 сек Додайте замочений лен.
3. До цього часу він повинен охолонути до кімнатної або трохи вище температури. Протягом 30 сек збивайте масло з лляною яйцем Об’єднайте сухі інгредієнти в окремій мисці Просійте суху суміш в масляну, об’єднайте міксером протягом 1-2 хв. Тісто виходить податливе, эластичное.
4. Викладайте тісто в кондитерський мішок з насадкою «Відкрита зірка» (французька трубочка) і відсаджуйте тісто на деко, застелене силіконізовані пергаментом. ⠀ Печива під час випікання трохи розповзуться і стануть тонше, тому відсаджуйте не тонким шаром. Тримайте кондитерський мішок перпендикулярно деку на відстані 1,5-2 см.
5. Печиво досить крихке, тому зручніше за все робити їх на один укус», розміром до 5 см! Виходить приблизно 15-18 шт. крихіток. Або 8-12 шт. побільше (5-6 см). Пальцем в серединці «квітки» зробіть поглиблення. Покладіть в поглиблення джем/варення або залишайте центр пустим. ⠀ ‼
6. Важливо! Для підстраховки в 50 г джему/варення краще додати 3 г кукурудзяного крохмалю – таким чином воно точно не витече. Додаємо крохмаль в остиглий джем. ⠀ Випікайте в духовці на 170 С режимі верх-низ протягом 20-23 минут.
7. Залежить від розміру печива і від духовки – печива повинні лише злегка підрум’янитися. У гарячому вигляді кураб’є ДУЖЕ (!) тендітні. Акуратно дістаньте деко з печивом і залиште остигати. Брати печиво можна тільки після повного остывания.