Шоколадний ПП торт з карамельної начинкою

Як зробити смачний Шоколадний ПП торт з карамельної начинкою рецепт простий! Без випічки в духовці💥 Ніжний, шалено смачний і простий у приготуванні😋 У вас теж фініки ассоцируются з карамелькою? У мене так! 🤤 Ну і раз цей рецепт знову прийшов з моєї фантазії, значить і начинку можна назвати карамельної, а бананові коржики з какао – шоколадними😍 По-моєму, навіть звучить смачно! Обов’язково спробуйте приготувати! Точно не пошкодуєте 🔥

Інгредієнти

Вихід ~ 566г
КБЖУ на 100г – 172.23/3.75/6.56/25.21

коржі:
* борошно – 70г (у мене рисова)
* какао – 15г
* яйце – 1шт
* банан – 1шт (у мене вийшов 140г)
* молоко – 100г (кімнат. t°, у мене 3.2%)
* рослинна олія без запаху – 25г (у мене оливкова)
* розпушувач – 5г

фінікова паста:
* фініки – 100 г (вага без кісточок)
* вершки 10% – 50г
* вода – 70г

просочення:
* молоко – 50г (у мене 3.2%)

Шоколадний ПП торт з карамельної начинкою покроковий рецепт

1. Для коржів банан розминаємо виделкою, додаємо яйце – перемішуємо. Додаємо молоко, рослинне масло – перемішуємо. Далі додаємо борошно, какао, розпушувач – знову перемішуємо. Тісто виходить рідким, приблизно як на оладки. Умовно ділимо його на 3 рівні частини і на а/п сковороді під кришкою випікаємо 3 коржика з 2х сторін по 2-3 минуты.

2. Даємо охолонути. Для фінікової пасти фініки заливаємо водою і уварюємо, поки вони не стануть м’якими і не випарується вода. Далі додаємо вершки, доводимо до кипіння і варимо, постійно помішуючи, ще 2-3 хвилини. Маса почне густіти і придбає карамельний колір. Знімаємо з вогню і ппробиваем її блендером.

3. Коржі підрівнюємо (я це зробила з допомогою пекарського кільця діаметром 16см). Вони, до речі, виходять дуже ніжні і пористі. Збираємо тортик: корж – просочення (молоко) – фінікова паста – корж – просочення – паста – корж – просочення – паста. Зверху я прикрасила крихтою з обрізків прибрала в холодильник на ніч 🌃

Відео рецепт 👇