Чорнично сметанний пиріг із заливкою з пісочного тіста

Як і обіцяла ділюся своїм улюбленим рецептом чорничного пирога. Взагалі такий пиріг можна зробити з будь-якими ягодами, але з чорницею смачніше все, тим більше зараз сезон нашої «північної чорної ікри». Пиріг просто чарівний! Як зробити Чорнично сметанний пиріг із заливкою з пісочного тіста рецепт простий в духовці.
У нього розсипчаста пісочна основа, дуже ніжна сметанна заливка і соковиті ягоди. Готується просто. Такі пироги дуже люблять фіни, шкода кордони закриті. Але з допомогою улюбленої їжі теж можна подорожувати, переноситися в улюблені місця.

Інгредієнти

Для тесту:
150 г вершкового масла кімнатної температури
300 г борошна
1 ст. л. цукру
1 ч. л. розпушувача
щіпка солі
1 яйце
1 ст. л. сметани

Для заливки:
300 г сметани 20%
2 яйця
2 ст. л. цукру
15 г цукру з натуральною ваніллю
2 cm. л. кукурудзяного крохмалю

Для начинки:
300 г чорниці
1 ч. л. крохмалю

Чорнично сметанний пиріг із заливкою з пісочного тіста покроковий рецепт

1. Тісто:
Масло з борошном, розпушувачем, цукром і сіллю перетерти до стану крихти. Додати яйце і сметану і швидко замісити тісто. Тісто має злипнутися в грудку. Розкачати тісто в пласт товщиною 3 5 мм і викласти у форму. Дно наколоти виделкою, і прибрати в холодильник на 15-20 минут.
2. На охолоджену основу викласти папір для випічки, зверху насипати вантаж (горох, квасоля, рис) випікати 5-7 хвилин при 200фС, потім прибрати вантаж і випікати ще 5 хвилин. Готову основу вийняти з духовки. Можна випікати і без вантажу 5-7 минут.
3. Заливка:
Змішати всі інгредієнти для заливки до од породності. Ягоди для начинки промити, обсушити і перемішати з крохмалем. Викласти ягоди на основу і залити заливкою. Випікати при 175’С 30-40 хвилин. Готовий пиріг в серединці буде трохи злегка тремтіти. Пиріг повністю остудить.

Відео рецепт 👇