Запечений інжир з сиром фета і медом в духовці

Запечений інжир з сиром фета і медом в духовці простий рецепт. Поки сезон, встигніть побалувати себе цієї розкішної закускою. Поєднання солодкого і солоного, та з підсмаженим хлібом. А приготувати, ну, дуже просто!

Інгредієнти

✅інжир – 3 шт (солодких);
✅сир фета – 100 г;
✅кедрові горіхи – жменя;
✅мед – 1,5 ч. л;
✅оливкова олія – 1 ст. л;
✅лимонний сік – 1 ст. л;
✅цедра лимона~від 1/4 лимона;
✅свіжий базилік~ 10 м;
✅перець – за бажанням.

Запечений інжир з сиром фета і медом в духовці покроковий рецепт

1. Інжир розрізаємо на половинки або четвертинки. У форму, застелену пергаментом, кладемо сир фета, навколо розкладаємо інжир. Посипаємо кедровими орешками.

2. Злегка скроплюємо оливковою олією, поливаємо медом і відправляємо в розігріту до 180 духовку ~ на 20 минут.
3. Для заправки змішуємо оливкова олія, лимонний сік, цедру і нарубаний базилик.

4. Запечені інжир і фету поливаємо заправкою, за бажанням перчимо і подаємо з підсмаженою хлебом.

Відео рецепт 👇