Різдвяний цитрусовий пиріг з мандаринами і апельсинами

Як смачно зробити Різдвяний цитрусовий пиріг з мандаринами і апельсинами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Справжній смак свята! Але готую його з приводу і без. Дуже він в нашій сім’ї прижився)) Неймовірно ароматний і оооочень соковитий, часточки мандаринів прямо лопаються у роті.

Інгредієнти

✅масло вершкове – 150г;
✅цукор – 150г;
✅яйця – 4 шт;
✅борошно – 180г;
✅розпушувач – 2ч.л;
✅мандарини – 4-5 шт;
✅апельсини – 3-4 шт;
✅сушена вишня – 80г (можна взяти в’ялену журавлину);
✅кориця – 1/2 ч. л;
✅кардамон – 1/3ч.л.
✅гвоздика – 2 шт.

Різдвяний цитрусовий пиріг з мандаринами і апельсинами покроковий рецепт

1. Мандарини чистимо і поділяємо на часточки. З одного апельсина знімаємо цедру з допомогою дрібної терки. Вичавлюємо сік, нам потрібно приблизно 100мл. Два інших апельсина нарізаємо кружечками, білу частину намагаємося максимально зрізати під час чищення. Збиваємо цукор і розм’якшене вершкове масло. Додаємо яйця, взбиваем.

2. Просіваємо борошно з розпушувачем, перемішуємо. Додаємо спеції: гвоздику (попередньо подрібнивши в ступці або ножем), мелений кардамон, корицю. Висипаємо цедру апельсина і виливаємо апельсиновий сік, перемішуємо. Вводимо сушену вишню і часточки мандаринів, акуратно перемешиваем.

3. В добре змащеній маслом формі розподіляємо кружечки апельсинів, заливаємо їх тестом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку ~ на 45 хвилин (готовність перевіряйте шпажкою) Готового пирога даємо трохи охолонути у формі, потім акуратно переворачиваем.

Відео рецепт 👇