Торт листкове поліно з заварним кремом

Як зробити Торт листкове поліно з заварним кремом рецепт простий. Готувала вже декілька раз з різними кремами #vilka_полено . Це простий і швидкий рецепт торта, він досить бюджетний і смачний. Робила нещодавно на дачі (показувала сториз), але пост не виклала🙈. Тут крем може бути різний, відмінно підійде крем, пломбір, як на фото ( рецепт #vilka_крем) , останній раз був класичний заварний (на відео). Всередині можна покласти ягоди (на відео) або шматочки вареного згущеного молока (на фото).

Інгредієнти

листкового бездріжджового тіста 500 гр

Якщо любите трохи крему, то пропорції
Молоко 500 мл,
яйця 2 шт
борошно 3 ст. л.
цукор 150-200 гр
масло вершкове 100 гр
ванільний цукор-10г

Торт листкове поліно з заварним кремом покроковий рецепт

1. Потрібна лише пачка листкового бездріжджового тіста 500 гр. Розморозити без упаковки в холодильнику. Не розморожувати в упаковці і в теплі, тк шари можуть склеїться. Трохи розкачати в одному напрямку. Нарізати гострим ножем на смуги, перекласти на пергамент і випікати на 170 гр до рум’яного цвета.
2. Я робила подвійну порцію заварний крем, трохи крему залишилося (його можна як окремий десерт). У невеликому сотейнику або каструлі з’єднати борошно, цукор, ванільний цукор, яйця. Розтерти міксером в однорідну суміш. Додати потроху молоко і добре розмішати масу віночком до однорідного стану. Поставити на невеликий огонь.
3. Безперервно перемішувати масу, особливо на дні, щоб уникнути утворення борошняних грудок. Як тільки заварний крем загусне і почне булькати, зняти з плити. Трохи остудити і в теплий заварний крем додати м’яке вершкове масло і розмішати до повного його растворения.
4. Охолодити (щоб не було зверху щільної кірки, накрити плівкою в контакт) Складання. 2-3 смужки подрібнити (розім’яти) для обсипання торта. Можна цього не робити і прикрасити по-іншому. ⠀ На харчовій плівці викласти ряд з листкових смужок (5-6 шт.), обмазаних кремом, зверху покласти ще частина смужок (4-5 шт), добре промазати кремом, укласти останній шар (3-4 шт) і обмазати всі кремом. ⠀
5. З допомогою харчової плівки і фольги згорнути торт в щільний рулет, надаючи форму поліна. ⠀ Прибрати на ніч або кілька годин у холодильник для просочення. ⠀ Зняти плівку. Обмазати торт рештою крему, розрівняти. Обсипати торт крихтою від залишених листкових палочек.

Відео рецепт 👇