Пряний пісочний яблучний пиріг

Як зробити дуже смачний Пряний пісочний яблучний пиріг рецепт в духовці. Вже скільки існує варіацій цієї страви, але саме цей надовго залишить теплий слід в душі ваших близьких 🙂. Рецепт який став вже рідним)

Інгредієнти

Для тесту: (форма 21-22 см)
– масло вершкове 200 гр.
– кукурудзяний крохмаль 30-40 гр.
– борошно пшеничне высш.сорт/пшенична цільнозернові 300гр.
– холодна води 5-6 ст. ложок.
– сіль 1 ч. ложка.
– цукор 2 ст. ложки.
– жовток одного яйця для змащування.

Для яблучної начинки:
– яблука улюбленого сорту (головне не сильно кислі) 1200-1400 гр.
– цукор 100-150 гр. Бажано виходити з свого смаку і солодощі яблук.
– кориця 2,5 ч. ложки.
– мускатний горіх 0,5 ч. ложки.
– мелений імбир 2 ч. ложки.
– перець чорний мелений 0,5 ч. ложки.
(- перець червоний пекучий 0,5 ч. ложки.) Якщо любите пряне.
– можна додати апельсинові скоринки на час карамелізації яблук, і вийняти перед викладанням у форму. Або використовувати цукор з апельсиновим ароматизатором.
-кукурудзяний крохмаль 2 ч. ложки.

Пряний пісочний яблучний пиріг покроковий рецепт

1. Масло залишити в морозильній камері на 2-3 години, потім дрібно порубати ножем. Розтерти в дрібну крихту з сумішшю борошна, крохмалю, солі і цукру. Коли тісто почне формуватися, додати воду і добре вимісити. Залишити в холодильнику на 2 години. Поки тісто охолоджується, почистити і нарізати яблука на досить дрібні дольки.
2. Помістити яблука у великий сотейник і поставити на середній вогонь, додати цукор і спеції. Готувати 15-20 хв, яблука повинні карамелізуватися, але ще трохи хрустіти в середині. Додати 2-3 ч. ложки крохмалю, добре перемішати і залишити остывать.
3. Дістати тісто і розділити на 2 частини, одна повинна бути трохи більше іншої, більшу частину розкачати товщиною 3-5 мм і помістити у форму, сформувати невеликі бортики, викласти остигнула яблучну смесь.
4. Другу частину тіста розкачати завтовшки 3-4 мм, нарізати на смужки по 1 см і сформувати сітку на поверхню пирога. Поверхню можна змастити жовтком для золотистого кольору. Випікати в попередньо розігрітій духовці 25-30 хв при 180°C, краще всього почати перевіряти через 15 мин.