Шоколадний десерт на молоці згущеному молоці, шоколаді і арахісі

Шоколадний Десерт ~ Без Вершків ~ Без Масла ~ Без Борошна ~ Без Яєць ~ Без Желатину. Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати дуже смачний Шоколадний десерт на молоці згущеному молоці, шоколаді і арахісі. Десерт готується легко і просто, без вершків, без масла, без муки, без яєць і без желатину. У десерту м’яка шоколадно-горіхова основа і ніжний шоколадний крем. Любителям шоколаду десерт неодмінно дуже сподобається! Кількість інгредієнтів розрахована на десерт розміром 15 на 15 см, висотою 4 см, вагою 1000 грамів. Як зробити Шоколадний Десерт на молоці згущеному молоці, шоколаду та арахісу рецепт простий.

Інгредієнти

Інгредієнти розраховані для десерту розміру 15 на 15 см, висотою 4 см, вагою 1000 грамів.

360 грам (мл) молока
80 грам (8 ст. ложок без верху) какао
360 грам згущеного молока
200 грамів чорного шоколаду з вмістом какао 50%
140 грам обсмаженого арахісу

Посипання
Какао

Шоколадний десерт на молоці згущеному молоці, шоколаді і арахісі покроковий рецепт

1. Підготуємо арахіс або волоські горіхи Подрібнити в блендері або ступкою 140 грамів обсмаженого арахісу. Арахіс в цьому рецепті можна замінити горіхами, які ви любите. Так само відразу підготуємо форму, в якій будемо формувати десерт. На тарілку я кладу пергаментний папір, встановлюю роз’ємну форму, Краї форми закриваю тефлоновою стрічкою. Замість тефлонової стрічки можна використовувати ацетатную плівку чи пергаментний бумагу.

2. Приготуємо шоколадний крем В каструлю вливаємо 360 грамів згущеного молока Додаємо чверть молока щодо загального обсягу, всього нам знадобитися 360 грамів (мл) молока Перемішуємо до однорідно стану. Всипаємо 80 грамів какао Перемішуємо до однорідно стану. Вливаємо молоко, що залишилося Перемішуємо до однорідно стану і ставимо варитися на плиту. Варимо на середньому вогні постійно помішуючи лопаткой.

3. Доводимо масу до кипіння і робимо вогонь мінімальним. Продовжуємо варити на мінімальному вогні, постійно помішуючи лопаткою, маса повинна злегка кипіти. Уварюють протягом 5-6 хвилин і знімаємо з вогню. У гарячу масу відразу додаємо 200 грамів подрібненого чорного шоколаду з вмістом какао 50%. Перемішуємо все разом до однорідно стану, шоколад повинен повністю розтопитися. Шоколадний крем готов.

4. Відразу до 140 грам подрібненого арахісу Додаємо 200 грамів гарячого шоколадного крему. Перемішуємо до однорідно стану. Це буде основа десерту. Перекладаємо в основу форму і рівномірно розрівнюємо. На основу виливаємо гарячий шоколадний крем. Якщо на поверхні крему є невеликі пухирці повітря, їх можна акуратно проколоти дерев’яною паличкою. Прибираємо десерт в холодильник до повного застигання й охолодження, приблизно на 6-8 часов.

5. Я зазвичай прибираю на ніч. Готовий десерт звільняємо від форми і тефлонової стрічки. Зверху десерт посипаємо просіяний какао. Перекладаємо на тарілку і подаємо до столу. Я дуже люблю цей десерт і раджу Вам його приготувати. У десерту ніжний, що тане в роті, шоколадний крем, який гармонійно поєднується з шоколадно-горіховою основой.