Дублінський пиріг з яблуками і безе

Як смачно зробити Дублінський пиріг з яблуками і безе простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. ДУБЛІНСЬКИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ. Хай вибачать мене ірландці за таку назву. Але як ще можна назвати пиріг, в якому віскі є і в тесті і в начинці?
Але не бійтеся ті, хто не п’є віскі, хто взагалі нічого і ніколи не п’є, ті, хто переживає за своїх малолітніх чад – віскі в процесі випікання вивітрюється, але його аромат і дія зберігається.
Тісто стає розсипчастим і хрустким, яблука – ароматними і не перетворюються в пюре. Одним словом – СМАЧНО. І повірте, ви захочете піч цей пиріг знову і знову.

Інгредієнти

ТІСТО:
🍎вершкове масло холодне -200 грам
🍎цукор – 1 склянки (200 грам)
🍎борошно – 300 г ( 2 склянки)
🍎розпушувач – 1 пачка (10 гр) або 2 ч. л
🍎віскі – 3 ст. л

НАЧИНКА:
🍎яблука ( соковиті, з твердою м’якоттю кисло-солодкі) – 800 гр.
🍎інжир – 5 штук
🍎цукор – 6 ст. л або по-смаку
🍎цедра апельсина 1 пакет ( продається в магазині)
🍎віскі – 5 ст. л
🍎крохмаль – 3 ст. ( без фанатизму😊)

БЕЗЕ:
🍎білки – 2 штуки
🍎цукор – 1 склянка
🍎лимонний сік – 1 ч. л
🍎крохмаль 1 ч. л

Інгредієнти розраховані на форму 18 див.

Дублінський пиріг з яблуками і безе покроковий рецепт

1. Тісто: Холодне вершкове масло натерти на тертці (подрібнити), всипати цукор, розпушувач і борошно і порубати в крихту. Влити віскі і дуже швидко зібрати тісто. НЕ ЗАВАЖАТИ, а зібрати . Накрити плівкою, поставити в холодильник на 15-20 хвилин. Начинка: Яблука очистити, видалити середину, нарізати кубиками (1 см😊).
2. Інжир нарізати на часточки не дрібно. Він потрібний для аромату. Яблука і інжир з’єднати, всипати цукор і апельсинову цедру, влити віскі, перемішати і залишить на 10 хвилин. Безе: охолоджений білки збити до піни, продовжуючи збивати, поступово всипати сахар.
3. Влити сік лимона, продовжуючи збивати. Коли буде готове безе, всипати крохмаль і перемішати ( не збивати).
4. ЗБІРКА ПИРОГА: Роз’ємну форму змастити олією і трохи присипати борошном. Тісто розподілити по формі, формуючи бортики. Наколоти тісто по дну виделкою. В начинку додайте крохмаль, перемішайте і викладіть на тесто.
5. Зверху розподіліть безе. Випікати в духовці 180 градусів 50-60 хвилин. Виймати з форми після повного остигання. Любителям пісочного тіста і соковитою начинки в допомогу кулька мороженого.