Пиріг з сирно-маковою начинкою

Як смачно зробити Пиріг з сирно-маковою начинкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
~ 300 г борошна
2 ч. л. розпушувача 10 р
щіпка солі
100 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
1 яйце
150 г вершкового масла (50 г масла, 100 г маргарину)
50 мл рідких вершків або молока

Начинка:
250 г жирного сиру
1 яйце
750 мл молока
100 г цукру
1 ч. л. ванільного ароматизатора
150 г манної крупи
150 г маку
50 г вершкового масла

Пиріг з сирно-маковою начинкою покроковий рецепт

1. Приготувати начинку. У каструлю всипати манку, мак, цукор. Влити молоко, розмішати вінчиком. При постійному помішуванні довести до кипіння, додати вершкове масло, ароматизатор, варити на повільному вогні до загусання. Начинку остудити. Для тіста змішати борошно з розпушувачем, цукром, ванільним цукром. Занурюючи в борошно, натерти масло і маргарин на грубій тертці, змішати з борошном до отримання крошки.
2. Додати яйце, вершки, швидко замісити м’яке тісто, не липнущее до рук. 2/3 тіста розподілити по дну форми, застелене папером для випічки (діаметр 26 см), формуючи бортики висотою приблизно 3 див. Поставити форму з тістом в холодильник. З решти тіста скачати валик, загорнути в харчову плівку і покласти в морозилку. Сир блендернуть (якщо крупинок немає, блендерить не потрібно), змішати з яйцом.
3. По ложці додати макову начинку, розмішати в однорідну масу. Викласти начинку на тісто, розрівняти. Зверху натерти на крупній тертці тісто з морозилки. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С (конвекція 160 °С) до рум’яного кольору приблизно 45-50 минут.

4. Різати пиріг повністю (!) остиглим, начинка повинна стабілізуватися. Я пекла пиріг напередодні і залишила остигати на ніч. Смачно до очманіння!!! 😋😋😋👍🏻 Народ на чолі з Головним дегустатором захвалил!!! 🤩