Шоколадний пиріг з бананом і какао в духовці

Як смачно зробити Шоколадний пиріг з бананом і какао в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 р. 227/5/8/33

Для тіста:
Яйця – 3 шт
Цукор – 180 г
Щіпка солі
Ванілін – за смаком
Молоко – 280 мл
Раст.олія – 60 мл
Какао – 50 г
Борошно – 250 г
Розпушувач – 10 г
Банани – 4 шт

Для заливки:
Молоко – 100 мл
Цукор – 40 г
Какао – 20 г
Слив.масло – 30 г

Шоколадний пиріг з бананом і какао в духовці покроковий рецепт

1. Яйця збити з цукром, ваніліном і дрібкою солі до пишної білої маси. Влити молоко і масло, перемішати. Борошно просеить з какао і розпушувачем, розмішати до однорідного стану. Форму для випічки застелити пергаментом. У мене силіконізований, маслом змащувати не нужно.

2. Банани розрізати, як на відео і викласти у форму. Залити тестом. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Поки пиріг печеться приготувати заливку. З’єднати цукор, молоко, какао і вершкове масло, поставити на плиту.

3. Довести до кипіння, постійно помішуючи віночком. Дати покипіти приблизно пару хвилин до легкого загусання. Остудить.

4. У гарячому пирозі зробити проколи шпажкою і залити шоколадною підливкою. Повністю остудити пиріг. Приємного апетиту 😉

Відео рецепт 👇