Пишні булочки з маком з дріжджового тіста

Як смачно зробити Пишні булочки з маком з дріжджового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Вранці прокинулася з гострим бажанням спекти щось здобне до чаю.😋👌 Полізла в холодильник за молоком, виявила, що воно злегка закисло (( Швиденько поставила опару, ще мало уявляючи за яким рецептом буду піч, але в нашому випадку головне почати. 😂
У голові роїлися думки – плюшки або булочки з корицею, а може булки з сиром? і тут мене осяяло – у мене ж є готова макова начинка, ура!💃 Коротше, накидала на листочку рецепт, булочки вирішила піч у формі, в ході бродіння тіста ще пару нюансів спливло, не хотілося, щоб випічка здавалася нудною. 😉🔥
Ось так із-за відсутності свіжого молока, народжуються такі жваві булки! 😂 Рецепт вирішила опублікувати, бо листочки з експромт-рецептами я періодично втрачаю, а тісто вийшло ніжне, булочки дуже смачні) 😄

Інгредієнти

Рецептура на 20 шт.

Опара:
250г борошно пшеничне в/с
250г кисле молоко ( або кефір)
50г цукор
15г свіжі дріжджі
Бродіння близько 2 годин.

Тісто:
вся опара
300г борошно пшеничне в/с
2 яйця
50г м’яке вершкове масло
8г сіль
300-400г макова начинка ( у мене готова)👌

Пишні булочки з маком з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Замісити тісто, змішавши всі інгредієнти, крім масла і солі, їх вносимо пізніше. Бродіння 1,5 години. Выброженное тісто розділити на 20 частин по 50г, підкотити, потім розплющити долонею в коржик, в серединку покласти 15-20г начинки (макова, сирна, повидло), защипати, знову подкатать.

2. Змастити розтопленим вершковим маслом ( 30г на всі булочки приблизно), викласти у форму. Розстойка 1 годину. Випічка 30хв при 200-180С.

3. Гарячі булочки для більшого аромату змастити ромовим сиропом: 1ст.л. рома, 1ст.л. води, 1ч.л. цукру. Остиглі булочки присипати цукровою пудрою, і їсти з чашкою чаю або кави!