Мармуровий паска великодня

Мармуровий паска великодня рецепт простий.

Інгредієнти

Опара:
📌80 мл молока
📌10 гр сухих дріжджів
📌1ст л цукру
📌2 ст л борошна

Тісто:
📌4шт яєць
📌150гр цукру
📌100 гр злив.масла
📌100 мл густих вершків(від 22%)
📌ванілін
📌опара
📌+\-500 гр борошна
📌3 ст л какао
📌ягоди

Глазур:
📌100 мл молока
📌50 гр цукру
📌3 ст л какао
📌50 гр масла

Мармуровий паска великодній покроковий рецепт

1. Ставимо опару. Перемішуємо борошно, дріжджі, цукор і тепле молоко і залишаємо до освіти пінної шапочки. Ставимо тісто. Розбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо до легкої пишноти. Додаємо масло кімнатної температури, ванілін, перемішуємо. Додаємо вершки, опару. В окрему миску переливаємо 1/3 теста.

2. У більшу частину додаємо 330 гр борошна і перемішуємо. Накриваємо рушником і плівкою і ставимо в тепле місце. В меншу частину додаємо какао і борошно, так само перемішуємо, накриваємо і ставимо в тепле місце на годину. Після білу масу додаємо ягоди, шоколадне тісто і злегка перемішуємо, щоб утворилися слои.

3. Перекладаємо у форму і ставимо на расстойку приблизно 40 хвилин Після випікаємо при 180 градусах до сухої палички. Час випікання може відрізнятися залежно від розміру форми. Даємо охолонути і поливаємо глазурью.

4. Для приготування глазурі змішуємо молоко, цукор, какао, варимо до легкого загустіння і в кінці додаємо масло і ретельно перемішуємо. Даємо охолонути набагато і тільки потім поливаємо кулич.

Відео рецепт 👇