Червоний Оксамит з вишнею торт у вигляді мозку на Хеллоуїн

Як зробити смачний Червоний Оксамит з вишнею торт у вигляді мозку на Хеллоуїн рецепт простий. Дуже швидко можна зробити такий торт і здивувати гостей незвичним і оригінальним дизайном.

Інгредієнти

Бісквіт Червоний оксамит
На форму діаметром 18 см
4 – яйця
120 г – цукру
85 г сметани 20%
50 г рослинного масла
120 г борошна
5 г – какао алкализованного
5 г розпушувача
2-3 г солі (щіпка)
3 г – ваніліну
Харчовий барвник червоний червоний

Вишневий соус
200 м – вишні
75 – 100 г – цукру
10 г кукурудзяного крохмалю
20 г – води або соку вишні (холодної)

Крем
500 г кисломолочного сиру
250 г вершків 33%
125 г цукрової пудри

Просочення
200 г згущеного молока білої
80 г – води (кип’яченої охолодженої)

Червоний Оксамит з вишнею торт у вигляді мозку на Хеллоуїн покроковий рецепт

1. Бісквіт Червоний оксамит.
Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збиваємо з половиною цукру до м’яких піків. Жовтки збиваємо з другою половиною цукру до пишної світлої маси. Коли маса досить збита, знімаємо діжу з міксера. Додаємо сметану і рослинне масло, вимішуємо. Окремо змішуємо всі сухі інгредієнти. І починаємо вводити частинами в жовткову масу. Спочатку суху суміш, вмішуємо. Потім барвник весь, вмешиваем.
2. Потім акуратно вмішуємо білки, щоб полегшити нашу масу. І по черзі вводимо суху суміш і білки, так щоб білки були останніми. Духовка заздалегідь прогріта до 170 градусів, режим верх-низ. Перекладаємо тісто в форму. Випікаємо 50 хвилин (+/-), орієнтуйтеся на свою духовку. Готовність перевіряємо на суху дерев’яну шпажку. Після випікання бісквіт перевернути і залишити в такому положенні до повного охолодження. Повністю остиглий бісквіт, виймаємо і форми і розрізаємо на три коржа.
3. Вишневий соус.
Крохмаль розвести в холодній воді (20 г). У сотейник складаємо вишню і цукор. Варимо при постійному помішуванні до закипання і повного розчинення цукру. Вливаємо розведений крохмаль і варимо до загустіння. Знімаємо з плити. Перекладаємо в іншу ємність. Накриваємо харчовою плівкою в контакт. Ставимо в холодильник для стабилизации.
4. Крем.
Скласти всі інгредієнти в діжу міксера і збити до однородности.
5. Просочення.
Змішати обидва добре ингредиента.

6. Збірка.
Корж – Просочення – Крем – Бортик – Соус – Корж – Просочення – Крем – Бортик – Соус – Корж (верхній корж просочуємо з двох сторін).