Пиріг з фундуком та карамельної грушею

Пиріг з фундуком та карамельної грушею простий рецепт в духовці🍐 До літнього сімейного чаювання ідеально підійде грушевий пиріг.

Інгредієнти

🍐 Груші – 550 гр.
🌰 Фундук «Семушка» – 45 гр.
🥐 Борошно – 300 гр.
🧂 Щіпка солі
🧈 Масло вершкове – 140 гр.+50 гр.
🥄 Цукор – 150 гр.
🍰 Ванільний цукор – 8 гр.

Пиріг з фундуком та карамельної грушею покроковий рецепт

1. Груші помийте, очистіть від насіння і наріжте дрібними кубиками. У сковорідці розтопіть 50 гр. вершкового масла, додайте до нього половину цукру і ванільний цукор, прогрівайте до утворення карамелі. Всипте в карамель все груші і, помішуючи, варіть до напівготовності фруктов.

2. Борошно пересипте в миску, додати туди цукор, що залишився, сіль і перемішайте. Вершкове масло (140 гр.) поріжте кубиками і покладіть до борошні, руками перетріть масу (вона повинна нагадувати хлібні крихти).

3. Візьміть форму (краще використовувати зі знімними краями) і 2/3 крихти пересипте туди, розподіліть по дну і утрамбуйте. Викладіть на тісто груші в карамелі, посипте їх рубаним фундуком.

4. Зверху висипте тісто і знову його утрамбуйте. Випікайте при 180С близько 40 хвилин. Готового пирога дайте охолонути і подавайте. Можна подавати теплим з кулькою ванільного або горіхового морозива 🍨

Відео рецепт 👇