Яблучний пиріг пай мало тіста, багато начинки

Як приготувати смачний Яблучний пиріг пай мало тіста, багато начинки рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г: 135/4/7/15

Яблука (кислі/солодкі – на ваш смак, мені і так і так сподобалося) – 2 кг
Лимонний сік – 40 г
Яйце – 4 шт
Молоко – 200 р
Масло кокосове/вершкове – 50 г
Підсолоджувач (13-16 р Пребиосвита в залежності від солодощі яблук)
Ванільна есенція – 1 ч. л./ щіпка ваніліну
Рисове борошно – 105 р
Мигдальна борошно – 55 р
Розпушувач – 10 г
Ізюм – 40 г (за бажанням)
Для декору:
Мигдальні пелюстки 30 г, кориця, пудра з эритрита

Яблучний пиріг пай мало тіста, багато начинки покроковий рецепт

1. Кільце на 23-26 см обернути фольгою/взяти форму зі знімним дном. На дно покласти кружечок пергаменту, вирізаний під діаметр форми. Яблука очистити і нарізати якомога тонше. Складати у велику миску, поливаючи лимонним соком. Яйця збити з підсолоджувачем, додати молоко, ваніль, розтоплене масло.

2. Перемішати. Ввести 2 види борошна, розпушувач, перемішати. Тісто буде рідким. Додати яблука, родзинки і залити тестом. Вона повинна покривати всі часточки яблок.

3. Розподілити по формі, притискаючи яблука. Випікати 60-80 хв (в залежності від висоти пирога, я печу 80 хв) в розігрітій до 180 градусів духовці. Остудити, добре охолодити (!), вийняти з форми, посипати мигдалевими пелюстками, пудрою і корицею. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇