Пастила з яблучного пюре в домашніх умовах

Пастила з яблучного пюре в домашніх умовах простий рецепт. Приготувати пастилу в домашніх умовах простіше простого. Розповідаю як і ділюся рецептом. Багато хто думають, що зробити пастилу в домашніх умовах складно. Але ті, хто так вважає, просто не пробували її приготувати. Сьогодні я розповім, як приготувати пастилу, навіть якщо у вас зовсім немає досвіду.

Інгредієнти

для пастили:
• Яблучне пюре 250 р
• Цукор 200 р
• Яєчний білок 40 г (1 яйце)

Сироп
• Цукор 400 г
• Вода 140 р
• Агар-агар 8 г

Пастила з яблучного пюре в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Яблучне пюре, цукор і яєчний білок відправляю в ємність і збиваю міксером до посветления і збільшення маси в об’ємі. Відставляю пюре в бік і варю сироп. Всі інгредієнти для сиропу відправляю в сотейник і поставити на середній вогонь. Доводжу до кипіння, періодично помішуючи, щоб сироп не подгорел.
2. Варю до температури 110°С або до текучого тонкої нитки. Коли сироп готовий, вливаю його тонкою цівкою в яблучну масу. При цьому однією рукою збиваю масу, а інший – вливаю сироп. Збиваю 2-3 хвилини, щоб сироп повністю розподілився по всьому об’єму маси. Переливаю масу в розсувну прямокутну форму.

3. В якості основи форми у мене обробна дошка, поверх якої я постелив силіконовий килимок. Масу рівномірно розподіляю всередині форми за допомогою лопатки. Потім залишаю при кімнатній температурі на 10 годин для стабилизации.
4. Через цей час акуратно знімаю розсувну форму. Нарізаю пастилу і кожен брусочок обвалюю в цукровій пудрі. Викладаю на решітку і залишаю підсохнути на 2-3 часа.

5. По краях пастила підсохла і покрилася тонкою скоринкою, а всередині залишилася ніжною і м’якою. Щоб пастила не висохла, я прибираю її в герметичний контейнер.