Яблучний пиріг в духовці перевертиш

Як смачно зробити Яблучний пиріг в духовці перевертиш простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ароматний, ніжний і простий у приготуванні

Інгредієнти

✔️ ТІСТО:
Яйце С1 – 2 шт
Молоко 2,5% – 20 мл
Рослинне масло – 10 мл
Рисове борошно – 45 гр
Розпушувач – 1/2 ч. л
Підсолоджувач – 4 гр (пребиосвит, замінює 40 гр цукру)

✔️ НАЧИНКА:
Яблуко – 320 гр (4 шт)
Лимонний сік – 10 мл
Кориця – 1 ч. л
Підсолоджувач – 3 гр

Вага: 400 гр
Діаметр: 16 см
КБЖУ на 100 гр: 148,01/4,81/6,01/17,57

Яблучний пиріг в духовці перевертиш покроковий рецепт

1. Начинка: яблука нарізати середніми шматочками. Помістити в сковороду. Додати лимонний сік, корицю і підсолоджувач. Тушкувати на повільному вогні, періодично помішуючи, 10 – 15 хвилин. Яблука повинні стати м’якими, а частина з них развариться.

2. Тісто: яйця збити з підсолоджувачем міксером на максимальній швидкості протягом 5 хвилин до побіління і збільшення в об’ємі. Продовжуючи збивати, влити молоко і масло. Всипати просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно перемішати лопаткою. На дно форми обов’язково викласти круг з пергамента.
3. Рівномірно розподілити яблучну начинку. Вилити зверху тісто. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20 – 25 хвилин до сухої зубочистки. Готового дати пирогу охолонути у вимкненій духовці. Форму з пирогом накрити тарілкою, потім акуратно перевернути, щоб пиріг виявився на тарілці начинкою вгору. Нарізати на кусочки.