Ех, Бехеровка – хороша! 🥃 Свято вимагає душа! Але я використовую цей божественний напій в кондитерських цілях! Кекс з журавлиною і трав’яним лікером – це просто чудовий смак!!! Зберігайте в закладки і обов’язково спробуйте спекти! Як зробити
Кекс з журавлиною і цукатами рецепт простий.
Кекс з журавлиною і цукатами рецепт простий.
Інгредієнти
Для кексу вам буде потрібно:
170гр – м’якого сл масла
160гр – цукрового піску
3 яйця (150гр)
270гр – борошна
100гр – мигдальної муки
10гр – розпушувача
150гр – в’яленої журавлини
50гр – апельсинових цукатів домашніх
50гр – апельсинового соку
50гр – лікеру Бехеровка
Цедра одного апельсина
Щіпка солі
Для сиропу:
50гр – води
30гр – цукру
20гр – лікеру Бехеровка
Кекс з журавлиною і цукатами покроковий рецепт
1. М’яке масло починаємо збивати насадкою лопатка близько 5 хвилин до білого, пишного стану; Всипаємо цукор і збиваємо ще 3-4 хвилини; По одному вводимо яйця, щоразу добре об’єднуючи масу; Два види борошна поєднуємо з розпушувачем і сіллю;
2. В масляну суміш додаємо кілька столових ложок борошняної суміші, потім вливаємо апельсиновий сік, перемішуємо, всипаємо всю іншу борошняну суміш, швидко перемішуємо, вливаємо лікер і знову швидко перемішуємо, далі вводимо журавлину і цукати і завершуємо заміс;
3. Форму змащуємо маслом і просыпаем борошном (моя форма 10*27см), викладаємо тісто, розрівнюємо, прикриваємо і прибираємо на кілька годин у холодильник; Випікаємо при 180°С близько 45-50 хвилин. Перевіряємо на суху зубочистку;
4. Всі інгредієнти для сиропу підігріваємо до кипіння і наносимо сироп пензликом на гарячий кекс (верх і боки). Кекс можна прикрасити помадкою, для цього цукрову пудру 70гр змішуємо з кількома столовими ложками апельсинового соку, наносимо на кекс.
Відео рецепт 👇