Мухаллеби турецький десерт з гарбузом

Як зробити Мухаллеби турецький десерт з гарбузом простий рецепт. Мабуть, один із самих ніжних турецьких десертів 😍

Інгредієнти

на 8 порцій.

– 1 кг гарбуза
– 2 склянки цукру
– 1 склянку води

Для мухаллеби:
– 1,5 л молока
– 3 ст. л. крохмалю
– 4 ст. л. борошна
– 1 жовток
– 1 пакетик ваніліну
– 200 мл вершків
– 1 склянка цукру
– 1 упаковка здобного печива

Мухаллеби турецький десерт з гарбузом покроковий рецепт

1. Чистимо і ріжемо шматочками гарбуз. Додаємо воду і цукор. Варимо поки гарбуз не розм’якне. Потім знімаємо її з плити і подрібнюють блендером до кремоподібної консистенции.
2. Печиво подрібнюємо в ступці до стану крихт. Готуємо мухаллеби. У каструлі змішуємо всі інгредієнти, крім вершків. На маленькому вогні, постійно перемішуючи віночком варимо до загустения.
3. Знімаємо з вогню. Додаємо вершки і збиваємо міксером. Після того, як всі підготовлені інгредієнти викладаємо наш десерт шарами. Можна в окремі піалки, можна в одну велику тортницу за желанию.
4. Спочатку йде 1 шар печива, потім 1 шар мухаллеби, потім 1 шар гарбуза і знову 1 шар мухаллеби. Таким чином, чергуючи шари заповнюємо піалки. Верх можна прикрасити подрібненими волоським орехом.