Берлінське печиво сирне класичне

Як смачно зробити Берлінське печиво сирне класичне простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ті самі берлінські печиво або Schweinsohr що в перекладі означає “вухо свині”.
У наших краях він дуже популярний, але мало хто готувати їх правильно.
Просто листкове тісто, цукор і цукрова пудра. Комусь це смачно, але мені зовсім не сподобалося, особливо з готового тіста. Тут же, сирне, ніжно шарувату тісто, цитрусовий джем і глазур. Разом це просто 💣
В оригіналі джем повинен бути лимонний, але я замінила на мандариновий.
Хто дивився ефір (можна і зараз дивитися), побачив, що я в частину тіста забула додати цукру, про що в наслідку ні грама не пошкодувала і напевно надалі так і буду готувати. Пс. Ну і звичайно від усього серця вітаю всіх, хто сьогодні святкує Різдво 🎄

Інгредієнти

Сир 250 г
Борошно 250 г
Масло вершкове 250 г
Цукор 120 р
Розпушувач 10 р
Сіль щіпка

Цитрусовий джем 150 р
Цукрова пудра 150 г
Сік лимона

Берлінське печиво сирне класичне покроковий рецепт

1. Всі продукти потрібно попередньо охолодити прибравши за пів години в морозильник. Просіяти борошно з разрыхлительем і сіллю. Протріть сир через сито (!!!). На робочий стіл висипати борошно, сіль і розпушувач. Додати шматки масла і швидко рубати масло вимішуючи з борошном. Додати сир і продовжувати так само швидко вимішувати тесто.
2. Повинні отримати неоднорідний тісто, де добре видно шматки масла. Поки холодне тісто розкачати його в довгий пласт і скласти в троє. Перевернути на 90 градусів і повторити ще 4 рази. * перший час тісто буде липнути до столу і до качалку, тому підсипати злегка борошном. *якщо в процесі розкочування тісто нагрілося, прибрати на пару хвилин в морозильник.
3. Після останнього розкочування скласти тісто у троє , загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник від 8-12 годин, або ж на годину в морозильник. Розкачати холодне тісто у великий прямокутний пласт. Посипати цукром і злегка прокатати качалкою. З двох кінців тесту згорнути в рулет до середини пласта. Нарізати гострим ножем на шматочки трохи більше 1 см.

4. Викласти на деко зрізом вгору. Випікати в заздалегідь розігрій до 220С духовці 15-17 хвилин. Остудити і покрити джемом. Дати джему схопитися і нанести глазур. *якщо густий джем, злегка розбавити водою. Для глазурі в пудру додати сік лимона стільки, щоб вийшла не рідка глазурь.