Бісквіт з маком на окропі в духовці

Як смачно зробити Бісквіт з маком на окропі в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Маковий бісквіт. Самий соковитий і повітряний.

Інгредієнти

Яйця 4 шт
Борошно 170 г
Цукор 170 р
Розпушувач 1 ч. л.
Окріп 40 р
олію 30 р
Щіпка солі
Ваніль за смаком
Цедра одного лимона
Мак 50 р
Окріп 50 г (щоб замочити мак)

Бісквіт з маком на окропі в духовці покроковий рецепт

1. Для початку залийте мак окропом і дайте набрякнути близько 20-30 хвилин. Яйця змішати з сіллю, цукром і ваніллю. І збити до пишної світлої маси, починаючи з низьких обертів, поступово підвищуючи до максимуму. Збиваємо довго, близько 10-15 хвилин в залежності від потужності миксера.
2. В окремій частіше борошно змішати з розпушувачем і частинами просіяти в збиту яєчну суміш, щоразу обережно вимішуючи лопаткою. Потім додати окріп і рослинне масло і перемішати лопаткою до однорідності В самому кінці додати мак і цедру одного лимона. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Готовий бісквіт, не виймаючи з форми, перевернути на решетку.

3. Коли бісквіт трохи охолоне і до нього можна торкатися, вийміть його з форми, загорніть в харчову плівку, дайте повністю охолонути і приберіть в холодильник мінімум на 4 години. Можна на ніч. Розрізати бісквіт ножем із зубчиками, кондитерської струною або ниткою. Бісквіт виходить дуже повітряним, ніжним і вологим. Дуже смачний і простий рецепт.