Штрудель з вишнями з витяжного тіста

Як зробити смачний Штрудель з вишнями з витяжного тіста🤍🍒 Старий добрий штрудель…хрустка скоринка, тоненькі шари тіста і ароматна, соковита вишня🍒 Багато готують з листкового тіста, але приготувати домашнє тісто- це вже інша справа🤍воно дуже просто готуватися😊 Так, і не забудьте до шматочку теплого штруделя, покласти кульку ванільного морозива🤍

Інгредієнти

Потрібно для тіста
Тепла вода 120 мл
Борошно 180 гр
Рослинна олія 20 мл
Лимонний сік або яблучний оцет 1/2 ч. л
Щіпка солі

Для начинки
Вишня 400 гр
Цукор 50 гр
Ванільний цукор 1 год л
Кориця 1/2 год л
Кукурудзяний крохмаль 20 гр

Штрудель з вишнями з витяжного тіста покроковий рецепт

1. В теплу воду додайте сіль, олію, оцет. У борошні зробіть поглиблення і влийте рідкі інгредієнти. Замісіть тісто, воно має бути м’яким. Залишити відпочити на 1 годину при кімнатній температуре.

2. Вишню перекладіть в сотейник. Змішайте крохмаль, цукор, ванільний цукор, корицю і всипте до вишні. Ягоди прогріти на невеликому вогні, як маса почне гуснути, зняти з вогню і остудить.

3. Візьміть бавовняну рушник, присипте борошном. Викласти тісто на рушник, розкотитись качалкою, а потім акуратненько розтягнути руками в різні боки, викладіть начинку і скрутіть в рулет. Зверху змастіть жовтком. Випікайте при температурі 170С, 20 хвилин. Він повинен підрум’янитися , главно не пересушить.

Відео рецепт 👇