Домашній Торт Карпатка з заварного тіста

Готуємо Домашній Торт Карпатка з заварного тіста рецепт простий. Найпопулярніший, топовий і часто помічений на простатах інтернету рецепт! Я звичайно теж не змогла пройти повз нього і не приготувати, було дуже цікаво і щось мені підказувало, що дуже смачно!👌 Так і є!👍За смаком він в точності як еклер, тільки великий і його багато. Хоча як багато, оскільки він дійсно шалено смачний, відчуваю вистачить нам його не надовго!😁 Всім дуже рекомендую зберегти його рецепт і приготувати такий будинку, я тепер розумію чому він такий популярний!😉

Інгредієнти

Інгредієнти на форму 18-20 див.
Для тіста:
50 мл води
50 мл молока
40 гр. вершкового масла
20 гр. цукру
Щіпка солі
2 яйця категорії С1
80 гр. борошна

Для крему:
1 яйце категорії С0
60 гр. цукру
30 гр. кукурудзяного крохмалю
300 мл. молока
100 гр. вершкового масла

Домашній Торт Карпатка з заварного тіста покроковий рецепт

1. Готуємо тісто. У сотейнику з’єднуємо воду, молоко, масло, цукор і сіль. Ставимо на вогонь і при постійному помішування доводимо до кипіння. Всипаємо борошно і замішуємо тісто на маленькому вогні, буквально 1-2 хвилини, тісто повинно збиратися в кулю. Перекладаємо його в чашу міксера і перемешиваем.
2. Коли вона трохи охолоне, додаємо яйця і знову перемішуємо до однорідної консистенції. Деко застеливаем пергаментом/силіконовим килимком, беремо форму 18 см, викладаємо в неї половину тіста і розрівнюємо. Випікаємо коржі при температурі 180 градусів близько 20-25 хвилин до легкого золотистого цвета.
3. Теж саме робимо з другим коржем. Для крему. Половину молока ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. У мисці змішуємо решту молока з цукром, крохмалем і яйцем. Вливаємо тепле молоко, перемішуємо і виливаємо всю суміш назад в сотейник, ставимо на вогонь. На повільному вогні доводимо крем до загустения.
4. Знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути. Додаємо до нього вершкове масло і перемішуємо. Збираємо тортик. Ставимо роз’ємну форму, кладемо в неї перший корж, далі шар крему, зверху другий корж. Готовий тортик прибираємо в холодильник на 6-8 годин, краще на ніч. Приємного апетиту!