Сочники з сиром в домашніх умовах

Сочники з сиром в домашніх умовах в духовці простий рецепт. В наш час чомусь, сочники з сиром не користуються особливою популярністю, але в радянський час, ця випічка мала великий успіх! А в нашій родині їх досі люблять 👌 Хрустке тісто, тануть у роті, ніжна начинка з щільною текстурою… Дивовижно гармонійне поєднання 😋

Інгредієнти

для тесту:
250 г борошна + 50 г для розкачування
щіпка солі
1/3 ч. л. харчової соди
80 р. розм’якшеного вершкового масла
60-70 р. цукру
80 мл жирної сметани
1 яйце

Для начинки:
250 г сиру (без рідини)
2-3 ст. л. цукру
1 ст. л. борошна
1 ст. л. жирної сметани
Ванілін за бажанням

Сочники з сиром в домашніх умовах покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло, сметану, жовток, цукор добре перемішати міксером або віночком. Додаємо всі сухі інгредієнти, замішуємо тісто. Ставимо в холодильник на 30 минут.

2. Готуємо начинку: всі інгредієнти з’єднуємо і добре перемішати. Начинка не повинна бути рідкою! Розгортаємо в пласт товщиною 5-6 мм. Формочкою вирізаємо кружечки, на середину кожного шматочка кладемо 1 столову ложку начинки.

3. Акуратно загортаємо вільний край кожного шматочка, на начинку. Краю не защепляем! Змащуємо сочники жовтком. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 С 20-25 хвилин до золотистого цвета.

Відео рецепт 👇