Фісташковий торт з малиною

Як зробити домашній Фісташковий торт з малиною рецепт простий. Смачний, красивий в розрізі торт. Фісташка дає свій неповторний присмак і аромат. Якщо використовувати фісташкову пасту зі 100% горіхами в складі, то можна додати в тісто і крем трохи зеленого барвника (я не додавала). Якщо брати кондитерську фісташкову пасту, то в її складі є вже зелений барвник. Докладний майстер-клас з цього торту збережений в актуальних історіях. Пошукайте, подивіться і печіть сміливо – він легкий у приготуванні.

Інгредієнти

Для бісквіта (форма 20 см):
4 яйця
120 г цукру
145 г борошна
1,5 ч. л розпушувача
60 г фісташкової пасти
40 г молока
55 г рослинного масла
Зелений барвник, опціонально

Для конфі:
300 г малини
5 г пектину
80 г цукру
8 г желатину
48 мл води

Для крему:
450 г сирного сиру
250 г вершків 33-36%
70 г фісташкової пасти
80 г цукрової пудри

Фісташковий торт з малиною покроковий рецепт

1. Печемо бісквіт:
Яйця розділити на білки і жовтки. ⠀ Жовтки змішати з молоком, рослинному маслом і фісташкової пастою. Пробити блендером. ⠀ Білки збити з цукром, поступово додаючи, в густу піну. ⠀ Борошно змішати в розпушувачем. ⠀ На білки викласти жовтково-фісташкову масу і просіяти борошно. ⠀
2. Все акуратно перемішати до однорідності. ⠀ Викласти у форму 20 см і випікати при 180С ~35 хвилин. Готовність перевірити шпажкою. ⠀ Остиглий бісквіт загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник мінімум на 4-8 годин. ⠀
3. Готуємо конфі: Желатин замочити в холодній воді. Малину з частиною цукру, поставити на вогонь. Другу частину цукру змішати з пектином. ⠀ В гарячу малину тонкою цівкою всипати цукор з пектином і довести до кипіння, постійно помішуючи. ⠀
4. Гарячу масу вилити в кільця діаметром 14-16 див. Охолодити і заморозити. ⠀ Готуємо крем: Сирний сир, вершки, цукрову пудру і фісташкову пасту збити міксером в однорідну густу пишну масу. Крем готовий. ⠀

5. Збірка торта: ⠀
З бісквіта зрізати верхівку і розрізати на три рівні частини. ⠀ Крем розділити на дві рівні частини. ⠀ На нижній корж викласти частину крему, кружечок конфі, знову крем. Накрити другим коржем і знову викласти залишився крем і конфі. ⠀ Закріпити кільце для торта і поставити в холодильник на 8-12 годин. ⠀ Потім оформити торт по своєму желанию.