Різдвяне німецьке печиво штоллени міні

Як смачно зробити Різдвяне німецьке печиво штоллени міні простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Багато запитували рецепт, ділюся)🙏❤️🎄✨ За цією рецептурою в попередні роки я пекла тільки великі штоллени, але маленькими вони більше припали нам до смаку. 👌🔥 Рецепт з просторів Ютуба, автора, на жаль, вже не згадаю, але велике йому спасибі) люблю сирну випічку! 🙏👌😋

Інгредієнти

500г борошно в/с (можна частину борошна замінити на ц/з)
50г мигдальна борошно
150г цукор
100г яйце ( 2 шт)
180г вершкове масло ( м’яке)
250г жирний сир ( я взяла 9%)
10г розпушувач
2г сіль
цедра 1 лимона (опц)
ванільна паста або ванільний цукор

150г родзинок (я використовувала суміш золотого і синього узбецького)
100г апельсинові цукати
70г ром (або апельсиновий сік)

50г вершкове масло для змащування
60г цукрова пудра

Різдвяне німецьке печиво штоллени міні покроковий рецепт

1. Родзинки промити, просушити і залити разом з цукатами ромом, як мінімум на добу, але краще на більш довгий термін. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю. Цедру розтерти з цукром, додати м’яке масло і розтерти , потім збити міксером до світлої массы.
2. Збиваючи, додати яйця кімнатної температури, по одному. Потім додати протертий сир, знову збити, ввести мигдалеву борошно (або мелені горіхи) і борошняну суміш частями.
3. Вмішати сухофрукти з залишками рома, тісто дуже м’яке, не забивайте його борошном (все борошно відразу не використовуйте, оскільки сир буває різної вологості). Розділити тісто на шматочки вагою 25-50г, і підкотити руками маленькі штолленки ( кульки або овальні заготовки).
4. Випікати при 180С близько 15 хв, 50-грамові трохи довше. Перевірити на суху паличку. Гарячі штолленки змастити розтопленим вершковим маслом і посипати цукровою пудрою. Зберігати в закритому контейнері можна до 2-х тижнів ( в прохолодному місці).