Десерт панна котта з полуничним соусом

Десерт панна котта з полуничним соусом простий рецепт. На саму панна котту у вас піде 5 хвилин активного приготування. Панна котту можна зробити як в силіконових формах, так і в склянках, в яких відразу можна подавати. Щоб легко витягнути панна котту з форми, можна на кілька секунд занурити форму в гарячу воду. А ще її можна заморозити і видавити з форми. Через 30 хвилин можна буде подавати до столу;)

Інгредієнти

✅вершки (33-35%)- 500 мл;
✅цукрова пудра – 100г;
✅ванільний цукор – 1 ч. л або 1/2 стручка ванілі;
✅желатин – 8г (розчинний або листовий)
Для соусу:
✅полуниця~ 250-300г;
✅цукор – за смаком;

Десерт панна котта з полуничним соусом покроковий рецепт

1. В сотейнику змішуємо вершки, цукрову пудру, ванільний цукор, доводимо до кипіння, знімаємо огня.

2. Через кілька хвилин (3-5 хв) засипаємо гранульований желатин або (попередньо замочений) листовий желатин. Перемішуємо до повного розчинення желатину. Збивати не треба, щоб не утворювалися бульбашки воздуха.

3. Розливаємо суміш по формах. Можна розлити по склянках і подавати прямо в них.
Затягуємо плівкою і прибираємо в холодильник на 4 години (або в морозилку).

4. Для соусу пробиваємо полуницю блендером з додаванням цукру. *При бажанні в соус можна процідити через сито. Подаємо панна котту з соусом.

Відео рецепт 👇