Різдвяний штоллен дріжджовий з марципаном

Пора готуватися до Різдва. Як зробити Різдвяний штоллен дріжджовий з марципаном рецепт простий.

Інгредієнти

500 г борошна
50 г цукру
8 г сухих дріжджів або 24 г свіжих
5 г солі
1 ч. ложка суміші спецій для випічки
2 яйця
250 г молока
100 г вершкового масла
300 г сухофруктів
50 г смаженого мигдалю

3 марципанові ковбаски по 110-130 г кожна


50 г вершкового масла
150 г цукрової пудри

Різдвяний штоллен дріжджовий з марципаном покроковий рецепт

1. Заздалегідь замочити сухофрукти в ромі або коньяку. Перед випічкою відцідити через сито. Горіхи дрібно нарубати. Змішати борошно, дріжджі, сіль, цукор і спеції. Вбити в борошно яйця, влити тепле молоко і додайте нарізане на шматочки вершкове масло і почніть заміс тіста. У комбайні замішувати 5 хвилин на мінімальній швидкості і 15 хвилин на швидкості трохи повыше.
2. Руками вимішувати не менше півгодини. Борошно більше не додавати. Готове тісто м’яке, податливе, добре розтягується. Додати сухофрукти і горіхи і вмішувати одну хвилину.⠀ Далі тісто викласти на стіл, подмесить і скачати в кулю. Перекласти в миску, накрити кришкою і залишити підходити, поки не збільшиться удвічі – на півтора-два часа.
3. тісто обім’яти, розділити на 3 частини, кожну скачати в тугий куля. Накрити рушником і залишити на 15 хвилин. Потім з кожної кульки сформувати штоллен: розкачати тісто в овальний пласт товщиною 1-1,5 см, посередині покласти ковбаску з марципана, і накрити однією половинкою тіста за типом сочника. Залишити на 15 минут.
4. Ввпекать штоллени при 180С близько 30 хвилин. Остудити на решітці. Потім змастити розтопленим вершковим маслом і рясно посипати цукровою пудрою. Загорнути штоллени в папір, покласти в герметичний контейнер і прибрати «дозрівати» на 2-4 тижні. Марципан можна взяти покупної або приготувати самостоятельно.