Німецьке Імбирне печиво Пеппаркакор

Як смачно зробити Німецьке Імбирне печиво Пеппаркакор простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. З німецьким рецептом штолленок ми вже з вами знайомі, прийшла пора познайомитися з скандинавське імбирне печиво Pepparkakor. Спробую описати його: тонке, хрустке і пряне.
Існує дві версії походження назви цього печива. То pepper від слова перець і саме його черниці додавали в печиво в далекому 13-му столітті, вважаючи перець ліками від усіх хвороб, то peppar – це не перцовое, а перцеве печиво, що включає в себе суміш прянощів, таких так: кориця, гвоздика, імбир, кардамон.
У будь-якому випадку печиво дуже смачне і заслуговує вашої уваги.

Інгредієнти

50гр – води
60гр – коричневого цукру
50гр – білого цукру
30гр – меду
60гр – вершкового масла
1ч.л. – кориці
1ч.л. – порошку імбиру
½ ч. л. – гвоздики
½ ч. л. – кардамону
1 ч. л. – соди
200гр – борошно пшеничне в/с

Німецьке Імбирне печиво Пеппаркакор покроковий рецепт

1. В сотейник з товстим дном наливаємо воду, додаємо два види цукру, мед. Нагріваємо до кипіння; Знімаємо з вогню, даємо 2 хвилини постояти, додаємо вершкове масло, спеції, соду.

2. Перемішуємо, даємо охолонути до 60С; Додаємо борошно і за допомогою дерев’яного човна або лопатки замішуємо тісто. Заміс доведеться завершувати руками; Тісто загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 5-6 годин;

3. Холодного даємо тісту зігрітися, щоб воно стало пластичним (це може зайняти 1-2 години); Тісто ділимо на дві частини. Кожну частину тонко розкачуємо, рясно пересипаючи борошном. Вирізаємо печенья.

4. Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером; Випікаємо при 170С близько 10 хвилин (час залежить від товщини печива). Повірте, печиво – смакота!