Медовик торт у вигляді свічки на новий рік

Як зробити оригінальний Медовик торт у вигляді свічки на новий рік рецепт простий домашній.

Інгредієнти

Для коржів діаметром 10-11 см:
2яйца З
200 р цукру
70 вершкового масла 82%
2ст. л. меду
2ч. л. харчової соди
880 г пшеничного борошна

Для крему:
1200 р ометаны жирність 28%
200 р цукрового піску
250 вершкового масла 82% Аповог
Для прикраси: 240 г білого шоколаду
30-48 мл рослинного масла без запаху

Медовик торт у вигляді свічки на новий рік покроковий рецепт

1. Торт починається з підготовки крему. Вам знадобиться марля і друшляк або тонке рушник. Вистелити марлею друшляк і поставте його на глибоку миску, поверх марлі викладіть сметану. Залиште сметану на ніч стікати. У мене не було марлі, я взяла тонку бавовняну рушник, перелозкила, у нього ометану, зібрала, краї рушника так, щоб вийде вузлик. Перемотала його мотузкою і підвісила над мискою, на ручці кухонної шафи на ночь.
2. Вранці сметану перелозжите в каструлю з товстим дном, до цього моменту сметана повинна стати щільною і досить сухий. Додайте цукор, перемішайте і варіть суміш до повного розчинення цукру. Потім зніміть з вогню. Вершкове масло кімнатної температури, наріжте кубиками і додайте в суміш. Перемішайте до однорідності. Потім приберіть вийшов крем в холодильник до повного застигання. Крем повинен стати щільним і тримати форму.
3. Для тесту в жаростійкої мисці змішайте яйця, цукор, масло і мед. Поставте миску на водяну баню. Постійно помішуючи, нагрівайте суміш до повного розчинення цукру. Маса повинна стати однорідною, але не повинна загуснути. Зніміть з вогню, додайте соду і інтенсивно перемішайте. Всипте борошно і добре розмішайте тесто.
4. Вимішуйте, поки тісто не стане м’яким і еластичним і перестане липнути до рук. Розділіть тісто на 2-5 частини, по черзі розкачайте кожну в великий тонкий пласт і за допомогою форми виріжте з нього кружечки – наші майбутні корки.

5. Розкласти коржі на деко і випікайте при 200°С протягом 8-5 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Якщо корж сильно змінив форму під час випікання, то тільки один корж випікся, перекладіть його на стіл і відразу ж підрівняйте до потрібного діаметру формочкой.