Французький пиріг запіканка з рікотти

Як приготувати дуже смачний Французький пиріг запіканка з рікотти рецепт в духовці.

Інгредієнти

На форму-бублик діаметром 24 см
Розігріти духовку до 190°С (верх-низ).

Тісто:
– 150 г яєць
– 50 р цукру
– 20 г оливкової олії
– 5 г ванільного екстракту
– 300 г борошна

Запіканка:
– 6 яєць С1, розділити на білки і жовтки -110г цукру
– цедра 1 апельсина, дрібно натерти

Запіканка:
– 6 яєць С1, розділити на білки і жовтки -110г цукру
– цедра 1 апельсина, дрібно натерти
– насіння 1/2 стручка ванілі
– 10 г кукуркзного крохмалю
– щіпка солі
– 500 г рікотти

Французький пиріг запіканка з рікотти покроковий рецепт

1. Тісто:
Змішати всі інгредієнти до об’єднання, загорнути у харчову плівку і залишити при кімнатній температурі, поки запіканка готується. Жовтки змішати віночком з половиною цукру, цедрою апельсина, ваніллю і крохмалем до объединения.
2. Рікотту пропустити через сито, додати до жовткової маси і ретельно змішати до однорідності. Білки збити з другою половиною цукру і сіллю до стійких піків. Порціями акуратно вмішати білки до жовтків тільки до об’єднання. Тісто розкачати в круглий пласт діаметром ~50 см.

3. У центрі зробити розріз хрест-навхрест і вкласти в підготовлену форму, розправляючи по поверхні. Краю не обрізати. Додати рикоттовую масу, акуратно розрівняти поверхню. Звисаючі краї тіста надрізати і загорнути поверх запіканки. Випікати в розігрітій духовці 50-60 хвилин до зарум’янювання і готовності. Перед подачею дати трохи охолонути і посипати цукровою пудрою з желанию.