Апельсиновий торт з шоколадним кремом

Як смачно зробити Апельсиновий торт з шоколадним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей торт я пробувала готувати також з ванільним кремом і лимонним курдом. Сьогодні ось такий варіант: більш легкий крем і конфі замість курда. Мені він сподобався навіть більше, тому що поєднання апельсин-шоколад просто створене одне для одного.

Інгредієнти

Коржі:
200 р борошна,
130 г дрібного цукру,
85 г м’якого сл.масла,
150 г апельсинового соку без цукру (+ для просочення, за бажанням),
2 великих яйця,
10 р разрых.,
цедра 1 апельсина,
1/4 ч. л. солі.
Продукти кімнат.темп.

Конфі:
350 г очищеного від плівок апельсина,
50 г цукру,
8 г пектину,
1 ч. л. лимон.соку,
1 ч. л. цедри (за бажанням).

Крем:
200 г дуже холодних вершків (від 33%,
100 г молочного шоколаду.

Апельсиновий торт з шоколадним кремом покроковий рецепт

1. Бісквіт можна спекти в одній формі 18 см, потім розрізати на 3 частини, або в 2-х формах 16 см і розрізати на 4. Для приготування крему рекомендую добре охолодити не тільки вершки, але і чашу з венчиком.
2. 1. Масло збити з цукром і сіллю дочиста. Продовжуючи збивати, по одному додати яйця. Потім цедру. 2. Змішати борошно з розпушувачем. 3. По черзі, в три етапи всипати борошно і влити сік (я брала свіжовичавлений). Повинно вийти пишне, густе тісто, не стекающее з ложки. 4. Дно форми застелити пергаментом, боки змастити. Викласти тісто, розрівняти. 5. Випікати при 170 гр. Я пекла в 1 формі, в газовій духовці близько години. Бісквіт повинен бути рівним, без тріщин і розривів. Якщо це не так, то у вашій духовці реальна температура выше.
3. 6. Дати постояти 10 хвилин у формі, потім перевернути на грати і вийняти бісквіт. Щоб він не кришився при розрізанні, бажано остиглий бісквіт витримати в холодильнику мінімум 3-4 ч., обернувши пакетом/плівкою. 7. Для конфі м’якоть з соком пробити блендером. 8. Поставити на помірний вогонь, нагріти до теплої (40 гр.). 9. Цукор змішати з пектином і дощиком всипати в масу. Додати лимон.сік і цедру.
4. 10. Безперервно помішуючи, проварити 2 хв. після закипання. За необхідності пробити масу ще раз блендером. 11. Перелити в іншу ємність, затягнути плівкою в контакт. Дати охолонути, потім охолодити не менше 3 ч. 12. У результаті повинна вийти густа, не розтікається маса. 13. Для крему розтопити шоколад, дати трохи охолонути. 14. Збити вершки. Продовжуючи збивання, влити цівкою шоколад. Повинен вийти густий крем.
5. 15. На сервиров. блюдо нанести 1/3 ложки конф. Укласти перший корж. За бажанням можна трохи просочити коржі соком. 16. Нанести крем. 17. На крем з кондитерського мішка нанести конфі, довільно або покривши повністю крем. 18. Повторити. Готовий торт прибрати на ніч у холодильник.