шоколадний Торт Медовик з кремом зі згущеного молока і сметани

Як смачно зробити шоколадний Торт Медовик з кремом зі згущеного молока і сметани простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Шоколадний медовик🍯🍫 Сиджу і думаю, шо б його приготувати. Думаю треба щось просте і швидке. Через хвилину стою і роблю коржі для торта. Можу, вмію, практикую!💪 З описом туго останнім часом🤷🏻♀️ епітети не лізуть в голову, самі розумієте який настрій. Просто повірте що це смачно😋

Інгредієнти

Для торта ⌀18 див. h 16 див.
Тісто
🧈120 г вершкового масла
🥄200 р. цукру
🧂щіпка солі
🍯150 р. меду
🥚5 шт. яєць С1
🥄8 р. соди
🥄460 р. борошна
🍫60 р. какао-порошку (хорошого жирного 20-22%)
🥄+1 ст. л. крохмалю (не в тісто)

Крем
🥛1100 р. сметани 25-30%
700 р. вареної згущенки (регулюйте співвідношення згущеного молока і сметани на свій смак)

⚖️Вихід 2660 р.

шоколадний Торт Медовик з кремом зі згущеного молока і сметани покроковий рецепт

1. Тісто. Яйця, цукор, щіпка солі, олію, мед поставити на водяну баню (це по правильному, за ледачому просто на маленький вогонь, постійно помішуючи). Нагріти до повного розчинення цукру. Додати соду, ще 2 хв потримати на вогні. Зняти з вогню, перелити в іншу ємність. Залишити на 10 хв, щоб реакція соди успокоилась.

2. Додати борошно, какао, розмішати. Вийде рідке тісто. ВАЖЛИВО Беріть хороший жирний какао-порошок, тоді смак буде шоколадний. У мене він хріновий, смаку і кольору не достатньо. Дома брала рошен 20-22%. Загорнути в плівку. В холодильник на 1-2 ч. Розділити на 12 частин по 100 г для торта ⌀18 см.

3. Для торта ⌀20 см на 10 частин по ~124 р. Для торта ⌀22 см на 8 частин по ~155 р. З обрізків у мене вийшов ще 1 корж, разом 13 коржів. Обваляти в крохмалі, струсити надлишки, розкачати ⌀19 див. Випічка 200°С ~5 хв. Обрізати гарячий корж ⌀18 див. Остуджувати в рівному положенні. Обрізки подрібнити в крошку.

4. Крем. Сметану змішати віночком з вареним згущеним молоком. НЕ ЗБИВАТИ! Щоб згущене молоко не взялася брижами в кремі, попередньо подрібніть блендером або протерти через сито. Збірка. Борти кільця прокласти ацетатної пленкой.

5. Збірка корж, 3-4 ст л крем, корж і т д. Верхній корж також змастити кремом. Залишити 4 ст л крему. В холодильник на ніч просочуватися. Змастити залишками крему. Прикрасити крошкой.

Відео рецепт 👇