Шоколадний пиріг з абрикосами і горіхами на сметані

Як приготувати смачний Шоколадний пиріг з абрикосами і горіхами на сметані рецепт простий в духовці. Цей пиріг настільки ніжний, повітряний, що просто тане у роті.

Інгредієнти

Абрикоси – 13-15 штук
Волоські горіхи подрібнені– 40-50 грам
Масло вершкове розтоплене – 100 грам
Какао-порошок – 3 столові ложки
Борошно – 1 склянку
Сметана – 200 грам
Цукор – 1 склянка
Ванілін
Яйця – 2 штуки
Розпушувач – 1,5 чайні ложки

У мене форма діаметром 22 см

Шоколадний пиріг з абрикосами і горіхами на сметані покроковий рецепт

1. Для пирога нам знадобиться приблизно 40-50 грам горіхів. Я взяла грецькі, можна брати будь-які. Їх потрібно подрібнити в дрібну крихту. Я це роблю качалкою, але можна використовувати і блендер. Потім, підготуємо абрикоси. Їх потрібно вимити й обсушити. Ділимо фрукти на половинки і видаляємо кісточки. Присыплю абрикоси трохи крохмалем, щоб при випіканні не виділялося багато соку. Тепер приготуємо тісто. У глибоку чашу розбиваємо 2 яйца.

2. Збиваємо їх з цукром в пишну піну міксером. Потрібно приблизно 1 склянка цукру. Додаємо 200 грам сметани, 100 г розтопленого вершкового масла. Трохи перемішуємо міксером. В отриману масу просіваємо 3 столові ложки какао-порошку, 1,5 столові ложки розпушувача, трохи ваніліну 1 склянка борошна. Замішуємо тісто, воно повинно вийти консистенції густої сметаны.

3. Потім, додаємо подрібнені горішки і все добре перемішуємо. Викладаємо тісто у форму, змащену маслом і простеленную пергаментним папером. У мене – діаметром 22 див. Зверху, по всій поверхні викладаємо половинки абрикосів. Вдавлювати їх в тісто не потрібно. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 50 минут.

4. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою. Готового пирога даємо трохи охолонути, потім нарізаємо на порційні шматочки. Пиріг дуже смачний, ніжний, в міру солодкий. Ви не пошкодуєте, якщо приготуєте такий абрикосовий пиріг для гостей або сімейного чаювання. Приємного апетиту!