Казандібі турецький десерт

Як смачно зробити Казандібі турецький десерт простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Казандібі – приголомшливий молочний десерт, дуже популярний в Туреччині. Молочний крем з підгорілою скоринкою🤩. Він неймовірний! І мені захотілося, приготувати його в пп варіанті. Хлопці, у мене вийшов не менш приголомшливий десерт😍. Карамельну скоринку можна зробити, посипавши дно сковороди аллюлозой, я готувала без. Обов’язково приготуйте! Танучий крем і запечена скоринка-неможливо зупинитися його є☺️

Інгредієнти

✔️молоко 750 гр
✔️підсолоджувач
✔️ванілін
✔️щепока солі
✔️борошно рисова 30 гр
✔️крохмаль кукурудзяний 30 гр
✔️масло вершкове 3 гр(змастити сковороду)

КБЖУ на 100 гр👉90.5/4.3/1.2/15.9
Вага 540 гр

Казандібі турецький десерт покроковий рецепт

1. У молоко додати підсолоджувач, ванілін, щіпку солі, рисову муку і кукурудзяний крохмаль. Ретельно перемішати віночком, щоб не було грудочок. Поставити на повільний вогонь, постійно помішуючи, довести до кипіння. Варити 5 хвилин на повільному вогні, помешивая.

2. Сковорідку розігріти і змастити вершковим маслом, вилити гарячу молочну суміш. Не заважати, кришкою не накривати, готувати на середньому вогні протягом 15 хвилин. Коли з’явиться золотава скоринка, десерт зняти з вогню. Остудити до кімнатної температури і прибрати в холодильник хоча б на 3 години(краще на ніч).

3. Готовий десерт розрізати на смужки і акуратно скрутити в рулетики. Насолоджуватися😍

Відео рецепт 👇