Десерт крем брюле класичний

Десерт крем брюле класичний рецепт простий 🍨 Скільки б неймовірних і складних тортів я не готувала, моїм самим улюбленим десертом залишиться крем-брюле… Ніжний вершковий крем з насінням ванілі під тонкою хрусткою карамельною скоринкою😋 Окреме задоволення – ламати цю корочку ложкою і слухати як апетитно тріщить карамель😍

Інгредієнти

На 4 порції:

Вершки 35% 400 г
Жовтки 4 шт
Цукор 100 р
Стручок ванілі 1 шт
+ 4 ч. л. цукру для скоринки

Десерт крем брюле класичний покроковий рецепт

1. Жовтки змішайте з цукром і насінням ванілі. Додайте теплі (не гарячі) вершки і добре розмішайте все віночком. Пропустіть через сито і розлийте по спеціальних формочках – рамекинам.

2. Поставте формочки в одну велику форму і заповніть цю форму окропом так, щоб він доходив до середини маленьких формочок. Поставте в розігріту до 100 градусів духовку на 1 час.

3. готовий крем повинен злегка тремтіти в серединці. Приберіть на ніч у холодильник. Перед подачею посипте крем цукром і обпаліть його з допомогою пальника до утворення карамельної корочки.

Відео рецепт 👇