Ягідний крамбл пиріг зі смородиною чорної, червоної і аґрусом

Як зробити Ягідний крамбл пиріг зі смородиною чорної, червоної і аґрусом у духовці простий рецепт. Ще один швидкий рецепт пирога з ягодами або фруктами.

Інгредієнти

на форму 18-20 см, у мене чавунна сковорода

▫️160 гр борошна
▫️80 гр цукру
▫️1 гр солі
▫️1 гр розпушувача
▫️100 гр вершкового масла
▫️Ванільний екстракт / паста
▫️1 чл яблучного оцту
▫️1 жовток

▫️300 гр ягід
▫️Лимонна цедра і сік
▫️40 гр цукру
▫️9 гр кукурудзяного крохмалю

Ягідний крамбл пиріг зі смородиною чорної, червоної і аґрусом покроковий рецепт

1. Змішуємо сухі інгредієнти, натираємо холодне вершкове масло, покладіть його в морозилку на годину), акуратно перемішуємо виделкою, посипаючи масло борошном, щоб текстура була рассыпчатая.

2. Додаємо ваніль, яблучний оцет і жовток, перемішуємо. Текстура повинна бути розсипчаста, але склеюватися в комок.

3. Додаємо до ягід цедру, сік, цукор і крохмаль, перемешиваем.

4. У форму для запікання утрамбовуємо ½ тесту. Викладаємо ягоди, зверху посипаємо другу половину тіста, щоб шматочки були різного размера.

5. Випікаємо при температурі 190°C ~35-45 хвилин, ягоди будуть вирувати з боків форми. Даємо трохи охолонути і подаємо з ванільним морозивом і листочком мяты.

Відео рецепт 👇