Манник зебра на кефірі з манкою в духовці

Як смачно зробити Манник зебра на кефірі з манкою в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ніжний, повітряний манник зебра.

Інгредієнти

Манка – 200 гр
Кефір – 280 гр
Цукор – 130 гр
Борошно – 80 гр
Сода – 1 год.л.
Яйця – 2 шт.
щіпка солі
Ванільний цукор – 1 пакетик
Какао – порошок- 20 гр
Вершкове масло – 40 гр
Діаметр форми 22 см (можна взяти ще менше)

Манник зебра на кефірі з манкою в духовці покроковий рецепт

1. Манку залити кефіром і залишити на 30 хвилин. Додати цукор, щіпку солі, ванільний цукор, розтоплене вершкове масло, яйця і борошно і все ретельно перемішати до однорідної массы.

2. Тісто поділити на 2 рівні частини, в одну частину додати какао порошок і перемішати. Дно форми застелити пергаментом. Викладаємо по черзі світле і шоколадну масу. Потім легенько потрясти форму, щоб вирівняти масу. Зверху робимо шпажкою узоры.

3. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона повинна бути сухой.

4. Готовому маннику дати повністю охолонути. За бажанням посипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇