Джем з чорної смородини на зиму в домашніх умовах

Як зварити смачний джем з чорної смородини на зиму в домашніх умовах простий рецепт. Ягоди можна використовувати будь-які! До речі, його можна використовувати у приготуванні десертів. Цукор теж не обов’язково, можна замінити сах.заступником (у мене тоді не було його).

Інгредієнти

• Чорна смородина (або) 300 г
• Вода 150 р
• Підсолоджувач будь-який (у мене цукор 100 г)
• Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л. 20 р

КБЖУ з цукром: 656 ккал, 4.3/1.25/163
КБЖУ без цукру: 258 ккал, 4.3/1.25/63.3

КБЖУ на 100 грам вираховуємо самі, так як кінцевий вага джему буде у всіх різний 🙂

Джем з чорної смородини на зиму в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти з’єднати і пробити блендером.

2. Варимо на повільно вогні до загусання (пара хвилин), постійно помішуючи, це важливо!

3. Перекладаємо в ємність і відправляємо в холодильник. Після охолодження джем буде трохи гуще.

Відео рецепт 👇