Раніше папа влітку постійно варив кетчуп з домашніх помідор. Домашній кетчуп ніжний на зиму з яблуками і цукром простий рецепт. Він виходив обалденно смачним! Взимку у нього можна було додати нарізану зелень петрушки або кінзи, трохи часнику і виходив просто супер соус для всіх страв.
Інгредієнти
•4 кг помідорів (краще вершки або інші м’ясисті)
•6 шт великих цибулин
•0,5 кг яблук (краще кислих)
•3 червоних солодких перцю
•1/2-2 штуки стручкового гіркого перцю
•5 зубчиків часнику
•10 горошин чорного перцю (можна запашного)
•10 штук лаврового листа
•2 ст. л. солі
•1 ч. л. меленого чорного перцю
•1 ч. л. кориці (я не додавала)
•300 г цукру
•70 г 9% оцту
Домашній кетчуп ніжний на зиму з яблуками і цукром покроковий рецепт
1. Помідори, солодкий салатний перець порізати на чотири частини. У яблук видалити серцевину (шкірку я не чищу, тк далі протираю кетчуп); крупно порізати. Додати розрізані зубчики часнику, гострий стручковий перець, порізаний теж на чотири частини (якщо хочете отримати кетчуп гострий, то перець від насіння не очищати), цибуля, порізана досить великими кубиками.
2. Додати горошини чорного перцю, лавровий лист, корицю (за бажанням), чорний мелений перець, сіль і цукор. Все це добре перемішати. Поставити на вогонь, як тільки вміст каструлі закипить, зменшити вогонь і варити 1,5 години періодично помешивая.
3. Отриману масу збити заглибним блендером, далі – протерти через сито. Можете через сито не протирати, але я хотіла більш гладку структуру. ⠀ Повернути в каструлю, варити ще 30 минут.
4. Далі додати оцет і варити ще 10 хвилин. Відразу ж розлити по стерилізованим банкам. Закатати, перевернути і укутати теплою ковдрою до повного охолодження. З однієї порції виходить 3 л кетчупа.