Гарбуз зі сливою і цукром на зиму

Гарбуз зі сливою і цукром на зиму простий рецепт 🍂 Несподіване блюдо, так? Чесно, навіть не знала, як його правильніше назвати. Схоже на варення, але гарбуз зі сливами я гасила в сковороді. Десерт? Ну, може, і десерт, але вельми незвичайний. І взагалі, зовні схоже на буряки, як сказала моя тітка 😏.

Ідея поєднати гарбуз і сливу прийшла до мене раптово. Полізла в інтернет шукати, поєднуються вони. Знайшла, що гарбуз поєднується з чорносливом, а ще побачила рекомендацію одного шефа додати часточки сливи в гарбузовий суп, щоб відтіняти смак. І вирішила поекспериментувати.

Вийшло незвично, мені сподобалося. Можна їсти ложкою з чаєм, можна з скибочкою хрусткого хліба, в кашу, несолодкий йогурт додати. А головне – дітям такий варіант сподобався! Навіть молодшому, який нещодавно стверджував, що гарбуз не любить і не буде. Секрет у тому, що він там її просто не розпізнав 😁 Якщо ваші діти не хочуть їсти гарбуз, беріть на замітку 😉

Інгредієнти

Гарбуз – 400 г (очищена від шкірки і насіння, у мене сорт баттернат сквош)
Сливи Краснодарські – 450 р
Цукор тростинний – 100-120 р
Лимонна кислота – щіпка
Мелена кориця – 1/2 ч. л.

Гарбуз зі сливою і цукром на зиму покроковий рецепт

1. Нарізати гарбуз кубиками розміром ~1х1 див. Сливи помити, видалити кісточки і нарізати навпіл, а кожну половинку – ще на 4 частини. Викласти гарбуз і сливу в сковороду з антипригарним покриттям, додати цукор, лимонну кислоту і корицу.
2. Перемішати. Довести до кипіння і готувати на середньо-сильному вогні (у мене рівень 6 з 9) 20 хвилин під кришкою, періодично помешивая.
3. Зменшити жар до середньо-слабкої (у мене рівень 2,5 з 9) і готувати під кришкою ще ~20-30 хвилин до м’якості тыквы.