Закуска салат Бакат з баклажанів та помідорів на зиму

Закуска салат Бакат з баклажанів та помідорів на зиму надзвичайно смачна простий рецепт домашній грузинський. Готуємо грузинську закуску з баклажанів «Бакат», нам вона дуже сподобалася на смак, тому ділимося рецептом і з вами.

Інгредієнти

💥помідори 2,5 кг.,
💥баклажани 2 кг.,
💥морква 3-4 шт.,
💥часник 1 головка
💥перець болгарський 500 гр.,
💥петрушка 1 пучок
💥гострий перець 2 шт., (ми додали один)
💥сіль 2 ст. л.,
💥цукор 5 ст. л.,
💥оцет 9% 100 мл,
💥рослинна олія 200 мл, для обсмажування баклажанів, 100 мл, ще додатково.

Закуска салат Бакат з баклажанів та помідорів на зиму покроковий рецепт

1. Баклажани миємо й нарізаємо невеликими шматочками. І тут дивіться, взагалі по рецепту баклажани тушкують з овочами, але ми так не любимо, тому їх ми окремо спочатку злегка обсмажуємо. Подрібнюємо петрушку.

2. пропускаємо Через м’ясорубку всі овочі помідори, морква, болгарський перець, гострий перець і часник. У каструлю наливаємо масло, переливаємо підготовлену масу в каструлю, додаємо сіль, цукор, зелень і якщо не будете обсмажувати, баклажаны.

3. Все перемішуємо і тушкуємо 40 хвилин. Якщо будете готувати як ми, тоді тушкуємо 20 хвилин без баклажанів, потім додаємо їх і тушкуємо ще 20 хвилин. Потім вимикаємо, додаємо оцет, перемішуємо і розливаємо по банках і закатуємо крышками.

4. Накриваємо теплим пледом і залишаємо до повного охолодження. Обов’язково спробуйте приготувати, нам смачно, нехай буде смачно і вам!

Відео рецепт 👇